Tarihi deklarasyona AKP'den ilk tepki

Tarihi deklarasyona AKP'den ilk tepki
Tarihi Bilkent Deklarasyonu ve 6 liderin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Metni'ne imza atması sonrası AKP'den ilk tepki geldi. AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, "Diyorlar ki 'Biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceğiz'. Tamam, ne getireceksiniz? 'Kanal İstanbul projesi, Türkiye'nin yerli ve milli projeleri durdurulacak'. Hani sizin derdiniz parlamenter sistemdi?" dedi.

Altı muhalefet partisi 'Yarının Türkiye'si için... Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' sloganıyla Tarihi Bilkent Deklarasyonu’nu kamuoyuyla paylaştı. 48 sayfalık deklarasyonun özetini metnin oluşmasında rol alan parti kurmayları okudu. Daha sonra ise 6 parti lideri tarihi uzlaşı metnine imza attı.

AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, 6 siyasi liderin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni imzalamasına ilişkin, "Bir taraftan 28 Şubat'ın 5'li çetesini adeta hatırlatırcasına 6 artı 1 benzemezler çetesi, postmodern ittifak olarak bir araya geliyorlar. Diyorlar ki 'Biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceğiz'. Tamam, ne getireceksiniz? 'Kanal İstanbul projesi, Türkiye'nin yerli ve milli projeleri durdurulacak'. Hani sizin derdiniz parlamenter sistemdi? Aynı 'Gezici'lerin bıraktığı bakiyeler bunlar. Milli güvenlik sorunu haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve onun aveneleri. Yolunu kaybetmişlerin, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin masasında meze oldukları bir günü yaşıyoruz" dedi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını kabul etmediklerini söyleyen Özkan, "Bu vesayetçi, cuntacı, Türkiye düşmanlarıyla iş tutan CHP ve zihniyetini halkımıza şikayet ediyoruz" dedi