Taliban, Özbek ve Türkmenlerin Yaşadığı Akça'ya Saldırdı

Taliban, Özbek ve Türkmenlerin Yaşadığı Akça'ya Saldırdı
Taliban, Afganistan'ın kuzeyinde Özbek ve Türkmenlerin yaşadığı Akça'ya saldırdı. Binlerce kişi bölgeden göç ediyor.Afganistan'da Taliban Kuzeydeki Türkmen ve Özbek köylerinin yoğun olduğu Cevizcan Vilayeti Akçan ilçesine...

Taliban, Afganistan'ın kuzeyinde Özbek ve Türkmenlerin yaşadığı Akça'ya saldırdı. Binlerce kişi bölgeden göç ediyor.

Afganistan'da Taliban Kuzeydeki Türkmen ve Özbek köylerinin yoğun olduğu Cevizcan Vilayeti Akçan ilçesine saldırdı. Günlerdir süren çatışmalarda çok sayda köyün Taliban kontrolüne geçtiği belirtilirken, bölgeden binlerce Türkmen ve Özbek güvenli bölgelere, Mezar-ı Şerif'e göç ediyor.

Akçan kaymakamı Batur Ahçi yerel ajanslara yaptığı açıklamada bölgede çatışmaların sürdüğünü ve Taliban'ın havan topu ve ağır silahlarla bir çok köyü ele geçirdiğini ifade etti. Afgan güvenlik güçlerinin operasyonları ardından bölgede çatışmalar şiddetlenirken, Akçan ilçe merkezindeki dükkanlar kapandı evler boşaltılıyor. Binlerce kişi evlerinden aldıkları eşyalarla Mezar-ı Şerif'e doğru kaçıyor.

Taliban sözcüsü bölgede bir çok köyü kontrol altına aldıklarını Akça'yı da kısa sürede ele geçireceklerini duyurdu. Taliban'ın yaptığı açıklamada bir çok karakolun tahip edildiği ve Afgan ordusuna ait bir tankın da Taliban militanlarınca vurulduğu belirtildi. Bölgede çatışmalar sürüyor.