Taksim'de gergin anlar: HDP'liler oturma eylemine başladı

Taksim'de gergin anlar: HDP'liler oturma eylemine başladı
HDP'nin Taksim'de yapacağı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da engelleneceğini açıkladığı yürüyüş kararı sonrası polis Taksim'de geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li milletvekillerinin İstanbul'da yapmayı planladığı yürüyüşe izin vermeyeceklerini söylerken "Sizi yürüten adam değildir" dedi. Bakan Soylu'nun bu sözlerinden sonra polis Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.  Yürüyüş gerçekleştirmek isteyen HDP'liler polis "Dağılın" anonsu yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Taksim'de yaptığı açıklamada, "Bizler bu ülkenin bir hukuk devleti olmasını istiyoruz. Tecritin kaldırılmasını istiyoruz. Abluka altında Türkiye. Hukuksuzluk teşhir etmiştir. İşte tecrit budur.

" dedi.  Pervin Buldan ise , "Galatasaray Meydanı'na yürümemiz engellendi. Ölümleri durduma insanlığın gereğindendir. Haksız yere milletvekillerinin önünü kesmiştir." diye konuştu.

Oturma eylemi başlattılar

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da otelin önünde bir açıklama yaptı. Temelli açıklamada "Burada size tecritin fotoğrafını çekiyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından HDP'liler, oturma eylemi yapmaya başladı.