Taksici trafik denetiminde yazılan cezaya rağmen kural tanımadı

Taksici trafik denetiminde yazılan cezaya rağmen kural tanımadı
Şişli'de denetim yapan sivil trafik ekipleri, emniyet kemer takmayan, seyir halinde telefonla konuşan ve abart egzoz ile trafiğe çıkan sürücülere ceza yazdı. Emniyet kemeri takmadığı için ceza yazılan taksi sürücüsü daha sonra yine kemer takmayıp kural tanımadan yoluna devam etti. Abartı egzozlu sürücü ve telefonla konuşan sürücü de yazılan cezaya isyan etti.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekipleri Mecidiyeköy'de taksicilerin kısa mesafe yolcu almaması, turist seçmesi ve taksimetre açmaması gibi konular başta olmak üzere denetim yaptı.

Taksilerin yanı sıra trafik kuralı ihlali yaptıkları tespit edilen sivil araçlar da durdurularak denetlendi.

Ceza yedi kural tanımadan yoluna devam etti

Denetim noktasında durdurulan ve emniyet kemeri takmadığı için ceza yazılan taksi sürücüsü daha sonra yine kemer takmayıp kural tanımadan yoluna devam etti.

Abartı egzoz nedeniyle ceza yazılan bir sürücü de "İnsanları rahatsız edecek kadar abartılı bir şey yok, Bin 800 lira ceza yazıldı. Bu hak mı, zorla cebimizden parayı alıyorlar" diye isyan etti.

'Sadece 2 dakika konuştum'

Telefonla konuştuğu tespit edilip denetim noktasında durdurulan bir taksici de "Eşim aradı cevap vermek zorunda kaldım, sadece 2 dakika konuştum en azında puan cezası yazmayın" diye polise dil döktü.

Ceza yazılan sürücü "Bu boş bir ceza, 15 puanım düşürüldü. Emniyet kemerim takılı, hızım yok ama telefonla konuştuğum için ceza yazıldı. Benim günlük kazancım bile bu kadar değil 427 ceza yazılmış" diye konuştu.