Suriyeliler, Rus Bombardımanını Protesto Etti

Suriyeliler, Rus Bombardımanını Protesto Etti
GAZİANTEP'te, yaşayan Suriyeliler, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarını protesto etti.Öğle saatlerinde Balıklı Parkı’nda toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 sığınmacı, Suriye'deki...

GAZİANTEP'te, yaşayan Suriyeliler, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarını protesto etti.

Öğle saatlerinde Balıklı Parkı’nda toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 sığınmacı, Suriye'deki savaşın son bulmasını ve Rusya'nın ülkelerini terk etmesini istedi. Rus savaş uçaklarının bombardımanında en çok kadın ve çocukların öldüğünü dile getiren Suriyeliler, parkta temsili olarak bombardımanda kadın ve çocukların ölümünü canlandırdı.

Kalabalık adına gazetecilere konuşan Nadia Cuma, Rusya’nın hava operasyonlarına son vermesi gerektiğini söyledi. Savaşta en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü vurgulayan Cuma, şöyle dedi:

"Biz Suriyeli kadınlarız. Bizim halkımız sınırda soğukta zor şartlar altında yaşıyor. Biz Amerika’dan ya da Birleşmiş Milletler’den ne çadır istiyoruz ne de gazete manşetlerine büyük puntolarla bizi yazmalarını istiyoruz. Bizler sadece Rus bombardımanının durmasını istiyoruz. Onun için burada böyle bir eylem yapıyoruz. İran ve Rusya Suriye’den çıksın istiyoruz. Kadın çocuk demeden bombardımana maruz kalan herkes ölüyor."

Özgür Suriye Ordusu bayrağı açan ve ellerinde barışın simgesi olarak zeytin dalları taşıyan Suriyeliler, sloganlar atarak protestolarını sonlandırdı.