Suriye'den Udunu Alarak Kaçtı!

Suriye'den Udunu Alarak Kaçtı!
Ganim, Avcılar'da gitar, saz çalarak konser veren, pandomim ve kukla gösterisi yapan sokak sanatçılarından biri olarak Arapça şarkılar söylemeye başladı.Şam'da tanınan, düğün ve eğlenceler için sık davet alarak çeşitli...

Ganim, Avcılar'da gitar, saz çalarak konser veren, pandomim ve kukla gösterisi yapan sokak sanatçılarından biri olarak Arapça şarkılar söylemeye başladı.

Şam'da tanınan, düğün ve eğlenceler için sık davet alarak çeşitli mekanlarda sahneye çıktığını belirten Velid Ganim, Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan'dan da davetler aldığını ancak çatışmalar nedeniyle ülkeyi geçici de olsa terk kararı aldığını söyledi. Yaklaşık 5 ay önce elbiselerini ve 30 yıldan bu yana yaşamının bir parçası olarak nitelendirdiği udunu yanına alarak Lübnan üzerinden uçakla İstanbul'a gelen ve Beylikdüzü'ne yerleşen Velid Ganim bir ev kiraladı. Avcılar'daki Suriyeli sayısının fazla olması ve sokak sanatçılarının trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde müdahale olmadan mini konserler verdiğini öğrenince özellikle akşama doğru buraya gelerek konserler vermeye başladı.

Konserlerine genellikle 'Cennet Vatanım' ile başlayan ve Arap ülkelerinde ünlü 'Beni Deli Ettin' şarkısını defalarca söyleyen Velid Ganim, "Elbiselerimi ve bu udu yanıma aldım. Avcılar nezih; Suriyeliler bize eşlik ediyor, Türkler de ilgi ile dinliyor" dedi.

Avcılar'da belediye zabıtalarının müdahale etmemesi üzerine son bir yılda sokak sanatçılarının sayısında artış kaydedildi.