Suriye sınırında kargaşa

Suriye sınırında kargaşa
Türkiye'ye geçmek için sınırda bekleyen binlerce Suriyeli telleri yıkarak Türkiye tarafına yönelince asker çıkan kargaşaya müdahale etti.Binlerce Suriyeli’nin sınır bölgesindeki bekleyişleri sürerken, Akçakale Belediye Başkanı...

Türkiye'ye geçmek için sınırda bekleyen binlerce Suriyeli telleri yıkarak Türkiye tarafına yönelince asker çıkan kargaşaya müdahale etti.

Binlerce Suriyeli’nin sınır bölgesindeki bekleyişleri sürerken, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan açıklama yaptı. Başkan Ayhan, Türkiye’ye alınması kabul edilen Suriyeliler’in gümrük kapısından geçmesinin planlandığını, ancak IŞİD örgütünün bunu kabul etmediğini, Suriyeliler’in nereden alınacağına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Bu açıklamanın hemen ardından, saat 17.15 sıralarında, binlerce Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısı’na doğru yaklaşmaya başladı. Bu sırada Suriyeliler’in sınır kapısına doğru geldiğini gören Türkiye tarafındaki çoğunluğu onların akrabası yüzlerce kişi de sınır tellerinin olduğu bölgeye gitti. Suriyeliler, telleri yıkarak Türkiye tarafına geçmek istedi. Bunun üzerine Türk askerleri, çıkan kargaşaya müdahale etti.

Bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç sevk edildi. Türkiye tarafındakiyere ‘Dağılın’ uyarısı yapıldı, Suriye tarafındakilere de tellerden uzaklaşmaları için uyarı anosları yapıldı. Zırhlı araçlardan kalabalığa dağılmaları için tazyikli su sıkıldı. Askerin müdahalesiyle iki taraftakiler de geri çekilirken, hemen yakında bekleyişlerini sürdürdü. Askerler de eli tetikte beklemeye devam ediyor.