Sultan Sazlığı Buz Tuttu

Sultan Sazlığı Buz Tuttu
Kayseri'de aşırı soğuklar nedeniyle Sultan Sazlığı Kuş Cenneti buz tuttu. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yabani hayvanlara yem dağıtmasına yardımcı olan vatandaş ise, arazi motoru ile buzun üstünde tur attı.Kayseri'de...

Kayseri'de aşırı soğuklar nedeniyle Sultan Sazlığı Kuş Cenneti buz tuttu. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yabani hayvanlara yem dağıtmasına yardımcı olan vatandaş ise, arazi motoru ile buzun üstünde tur attı.

Kayseri'de hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düştü. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 13 hektarlık sulak arazisi bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ise aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yaklaşık 250'ye yakın kuş türünün uğrak yeri olan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti'nde Orman Su İşleri Kayseri Şube Müdürlüğü ekipleri doğaya yabani hayvanlar için 2 ton buğday, balık ve ördekler için 1 ton yonca tohumu, tavşanlar için marul ve havuç, kurt ve tilkiler için ise et ve tavuk bıraktı.

Orman Su İşleri ekiplerine yem bırakılmasında yardımcı olan Mahmut Kılınç adlı vatandaş, yaklaşık 1 tonluk arazi motoru ile buzun üstünde tur attı. Sultan Sazlığı Kuş Cenneti'nde yaklaşık 10 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştuğunu belirten Kılınç, "Buz tabakasının üzerinde yaklaşık 1 tonluk arazi aracıyla rahatça tur atılabiliyor. Aşırı soğuklar nedeniyle Sultan Sazlığı içerisinde bulunan Yay Gölü de tamamen buz tuttu" diye konuştu.