Süleyman Şah’ın Yıkılan Türbesi PKK’nın Elinde!

Süleyman Şah’ın Yıkılan Türbesi PKK’nın Elinde!
Süleyman Şah Türbesi binası Suriye Eşme’sindeki yeni yerinde. Türk Bayrağı ile PKK’nın uzantısı YPG’nin bez parçaları neredeyse yan yana dalgalanıyor.Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah...

Süleyman Şah Türbesi binası Suriye Eşme’sindeki yeni yerinde. Türk Bayrağı ile PKK’nın uzantısı YPG’nin bez parçaları neredeyse yan yana dalgalanıyor.

Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi, İŞİD tehdidi artında geçtiğimiz şubat ayında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gece yarısı operasyonu ile bölücü örgüt PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD kontrolündeki Eşme’ye taşındı. Mehmetçik 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personelle Şanlıurfa Suruç’tan sınırı geçerek operasyon başlattı. Bir başka birlik 200 metre ilerideki Suriye’nin Eşme köyü’ne giderek Süleyman Şah Türbesi’nin taşınacağı YPG’nin kontrolündeki bölgeye Türk Bayrağı dikti. Suriye Karakozak’daki Süleyman Şah Türbesi’ne gece yarısı ulaşan askeri birlikler, emanetleri aldıktan sonra türbeyle buradaki Saygı Karakolu’nu yerleştirilen patlayıcılarla imha etti. Operasyon sırasında 1 asker kaza sonucu şehit oldu.

DÜNYA YPG DESTEĞİNİ DUYURDU

YPG, Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik olarak Türkiye tarafından yapılan operasyonla ilgili, “Bu operasyon Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir” dedi. Tanklar ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki askerler Türkiye’ye getirilirken, Türk askeri konvoyu, tamamen YPG’nin kontrolünde olan Kobani’den de geçti. Türk tarafı resmi açıklamalarında net bir bilgilendirme yapmazken, hem yabancı ajanslar hem de Kürt haber kaynakları zırhlı birlikleri Kobani’den geçerken gösteren fotoğraflar yayınladılar. Fransız AFP ajansı, Türk tankları ve zırhlı birliklerinin Kobani kent merkezinden geçerken görüntülendiği fotoğrafları servis etti.

DİNCİ TERÖRİSTLER ÇEKİLDİ, PKK GELDİ

Aradan yaklaşık 4 ay geçti. Süleyman Şah Türbesi binası Suriye Eşme’sindeki yeni yerinde. Türk Bayrağı ile PKK’nın uzantısı YPG’nin bez parçaları neredeyse yan yana dalgalanıyor. Türbenin eski bulunduğu yer olan Karakozak bölgesi ise el değiştirdi. Şiddetli çatışmalar sonucu IŞİD çekilirken, bölgeye YPG militanları yerleşti. Kısaca, Süleyman Şah Türbesi’nin eski yeri de yeni yeri de PKK’lıların elinde.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile birlikte mart ayında Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etmişti.

Yeni türbemiz de PKK bölgesinde!

Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu’nun taşındığı ‘Suriye Eşmesi’ olarak bilinen köy Türkiye sınırına kuş uçuşu 500 metre uzaklıkta. Sınırın Türkiye tarafında da aynı isimle Eşme köyü bulunurken her iki köyde akraba olan aileler yaşıyor. Türbenin yapıldığı Suriye’nin Eşme köyü ise IŞİD tehdidi nedeniyle aylar önce boşaltılmıştı. Köyde şu anda sadece YPG’liler ve Türk askerleri bulunuyor. Türbenin nakledilmesinden sonra hızla tamamlanan binayı Genelkurmay Başkanı ile Başbakan da ziyaret etmişti.