SP'li Fethullah Erbaş'tan Gülen'e okul desteği

SP'li Fethullah Erbaş'tan Gülen'e okul desteği
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, yurt dışındaki Türk okullarını kapatma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, bu okulların kapatılmasının Türkiye’nin zararına olduğunu söyledi. Saadet Partisi...

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, yurt dışındaki Türk okullarını kapatma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, bu okulların kapatılmasının Türkiye’nin zararına olduğunu söyledi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, yurt dışındaki Türk okullarını kapatma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, bu okulların kapatılmasının Türkiye’nin zararına olduğunu söyledi. Erbaş, “Bu okulların kapatılması çare değil, sen orada bir tane daha açacaksan git aç, önünü kapatan yok. Bu kadar sene geçmiş hiçbir tane açmamışsın, bugün bunları kapatın ben koyacağım diyorsun, emin olun devlet eliyle bunlar orada yürümez.” dedi.

“ÖNÜNÜZÜ KAPATAN YOK”

Halkla kucaklaşma programı için Adana’ya gelen Fethullah Erbaş, gündemi değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Etiyopya’da Türk okullarının kapatılması, yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni okullar açacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Erbaş, “Kapatacaklarına bir tane de kendileri açsınlar. O daha güzel olur. Bunların okullarının kapatılması çare değil, sen orada bir tane daha açacaksan git aç, önünü kapatan yok. Bu kadar sene geçmiş hiçbir tane açmamışsın, bugün bunları kapatın ben koyacağım, emin olun devlet eliyle bunlar orada yürümez.” diye konuştu.

“İÇİMİZDEKİ ADALET DUYGUSUNU ZEDELİYORLAR”

Bir Müslümanın bir topluluğa olan adavetinin onu adaletsizlikten ayırmaması gerektiğinin altını çizen Erbaş, “Kendileri 10 sene bu insanlarla çalışmışlar, bu insanlar iyidir kötüdür onun tartışmasını yapmıyorum, vatan hainidir değildir onun tartışmasını da yapmıyorum. Ama gidip orada öyle bir imkân bulup da orada okuyan insanların günahı ne, orada şu ana kadar okullar kurulmuş, o okullardan mezun olmuş, gelmiş Türkiye’de okumuş bu insanların günahı ne? Bunları adaletsizliğe, yani bir paralel yapı diye vasıflandırdığı bir şeyden dolayı oraya giren herkesi birden bire fişlemenin adaletsiz olduğunu, yani bir kavme veya bir topluluğa olan adavetiniz, kininiz sizi adaletten ayırmaması lazım. Adil olmak lazım, onun için bunlar haklı da olsalar, bu içimizdeki adalet duygusunu zedeliyor.” ifadelerini kullandı.

“BU TÜR LAFLARI KINIYORUZ”

Erbaş, bazı AKP'li milletvekillerinin bakanların Yüce Divan oylamasında kabul oyu veren AKP’li milletvekillerine hain demeleri konusunda ise “Biz milletvekillerini halk olarak, bize hizmet etsinler diye seçiyoruz. Yoksa iktidarın jandarmalarının kontrolünde olsunlar diye seçmiyoruz. Biz kınıyoruz bu şekildeki lafları. Milletin iradesi, milletvekili kullandığında göre, millet iradesini kullanan vekilin hür, bağımsız olması lazım.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BAŞARI DEDİKLERİ ORTADA”

Son dönemde meydana gelen gelişmeleri değerlendiren Fethullah Erbaş, Türkiye’nin AKP döneminde daha çok AB’ye girme isteğini sert dille eleştirdi. Fethullah Erbaş “ AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan Anayasa Referandumu, Askeri Vesayeti kaldırmaya yönelik adımlar , darbe ve darbecilerle mücadele sürecinde dün büyük başarı diye yapılanların bu gün nasıl değiştirildiğini ibretle izliyoruz. Biz yol yaptık kalkındık diyorlar. Yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkına ancak, sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamle ile olur. AB’ye medeniyet projesidir diyerek teslim olundu. Bütün ahlaki tahribat ve saymakla bitiremeyeceğimiz değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Mevcut iktidar ABD’nin yörüngesinde uydu gibi hareket ettiğinden bağımsız , milli özgün ve şahsiyetli bir politika ortaya koyamamaktadır. Ekonomi bütünü ile bıçak sırtındadır.” Dedi.

“BÜKEMEDİKLERİ ELİ ÖPMEDİLER”

Mevcut Hükümeti yönetenlerin, ABD’nin sözüne uyarak Suriye Devlet Başkanı Başer Esad ile kötü olduğunu, olumsuz gidişat üzerine de barışmaya yanaşmadığını ifade eden Erbaş, “Suriye’de milyonlarca insan evinden yurdundan oldu. Çadır kentlerde yaşayanlar soğuktan donuyor. Kapıları açsanız Lübnan ve diğer yerlerden gelenler de olacak. Bunların vebalini kim çekecek. Bükemediğiniz bileği öpün demedik, tokalaşın dedik, ona da yanaşmadılar. Bu ülkeyi ancak SP iktidarı huzura kavuşturur” diye konuştu.