Sivas -33 ile Dondu

Sivas -33 ile Dondu
SİVAS'ta birkaç gündür etkili olan soğuk hava, kentte hayatı olumsuz etkiliyor. İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 33 dereceye düşerken, bazı işyerlerinin camları buzla kaplandı.Birkaç günden bu yana etkisini...

SİVAS'ta birkaç gündür etkili olan soğuk hava, kentte hayatı olumsuz etkiliyor. İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 33 dereceye düşerken, bazı işyerlerinin camları buzla kaplandı.

Birkaç günden bu yana etkisini giderek artından soğuk hava dalgası kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bu sabah kent merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altında 17 derece olarak ölçüldü. Dün sıfırın altında 33 derece ile Türkiye'nin en soğuk bölgesi olarak belirlenen İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı bu sabah da eksi 33 derece olarak ölçüldü. Sıcaklığın etkisi ile Kızılırmak başta olmak üzere akarsu ve göletlerin donduğu kentte şehir içinde de sıkıntılar yaşandı. Bazı işyerlerinin camları tamamen buz tabakası ile kaplandı. Hava sıcaklığının yarın de etkisini sürdüreceği, ardından ise kar yağışının beklendiği bildirildi. Kent genelinde 238 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenilirken, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.