Site bahçesinde kadınlara saldıran zanlıların avukatından özür

Site bahçesinde kadınlara saldıran zanlıların avukatından özür
Bahçeşehir’de alkol aldıkları sırada saldırıya uğrayan kadınların görüntüsü Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Saldırganların avukatı Koray Maral, müvekkillerinin tüm Türkiye’den özür dilediklerini belirterek, “Olay alkol nedeniyle çıkan bir vaka gibi gösteriliyor. Ancak komşuluk hukukundan kaynaklı bir yer anlaşmazlığı sorunu var ortada. Müvekkillerim alkol kullanan insanlar ve çok üzgünler" dedi.

Olay 8 Haziran günü saat 21.30 sıralarında Esenyurt Aşık Veysel Mahallesi’nde bulunan bir sitede yaşandı. Ayşe T., misafirliğe geldiği teyzesi ile beraber sitenin kamelyasında otururken yanlarına Zeki A., Cihan A. ve Emrah A. geldi. Akraba oldukları belirtilen 3 kişi tartışma sonrası Ayşe T. ve yanındaki 5 kişiye saldırdı. Aldıkları darbeler sonucu Ayşe T. ve yanındakiler yaralandı. Soruşturma çerçevesinde saldırganlar Zeki A. ve Cihan A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken Emrah A. ise adli kontrol uygulanarak serbest kaldı. Polisin yaptığı araştırmada, taraflar arasında önceki tarihlerde, çocuk meselesi yüzünden tartışma yaşandığı ve husumetli oldukları belirtildi. Ancak saldırıya maruz kalan isimler olay günü yaşananların alkol nedeniyle olduğunu söyledi.

'Özür diliyorlar'

Saldırganların avukatı Koray Maral halktv.com.tr’ye açıklamalar yaptı. Müvekkillerinin ‘alkol içen kadınlara saldırdılar’ başlıklı haberlerle anılmaktan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen avukat Maral, “Kadınlara saldırı kabul edilemez. Müvekkillerim tüm kamuoyundan özür diliyorlar. Ancak kendileri yobaz insanlar değiller. Uzun bir süredir müvekkillerimle müştekiler arasında komşuluk hukukundan kaynaklı bir anlaşmazlık var. Olay günü de bu anlaşmazlıklardan biri yaşanmıştır” dedi.