Şirin Payzın Ukrayna sınırındaki son durumu aktardı

Ukrayna sınır bölgesinde cumartesinden beri mültecilerin ve tahliye edilenlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Ukrayna sınırına giderek oradaki insan manzaralarını aktaran Şirin Payzın bölgedeki son gelişmeleri Halk TV ekranlarında yayınlanan Sözüm Var programında anlattı.

Geçtiğimiz cumartesinden bu yana Ukrayna sınırında bulunan gazeteci ve Halk TV programcısı Şirin Payzın yaşanan son gelişmeleri Sözüm Var programına bağlanarak aktardı.

Daha önce İsakça Sınır Kapısı'ndan gerçekleştirilen yayınlarda insan manzaralarını ekrana seren ve orada yaşayan mültecilerin durumunu aktaran Payzın şuan Siret Sınır Kapısı'nda nabız tutuyor.

Her iki sınır kapısından da yoğun bir mülteci akışı olduğunu dile getiren Payzın asıl önemli olan bölgenin Polonya Sınır Kapısı olduğunu belirtti.

Sınırda tahliye edilenlerle ve çadırlarda kalanlarla röportajlar yaptığını aktaran Payzın Ukraynalı bir avukatla yaptığı konuşmayı şu sözlerle anlattı;
"Daha dün diyordu bir avukattım. Güçlü bir avukattım. Bugün artık mülteciyim. Hiçbir yerde çalışamam dünyada. Ne olacağım bilmiyorum. Küçük bir çanta aldım. Hafta sonu gezilerine giderken aldıklarımızdan. En temel ihtiyaçlarını koymuş. Oğlunun ihtiyaçlarını. Bir bilinmeze doğru gidiyorum diyor. Bu röportajlar Ukrayna halkının neler çektiğini daha iyi anlatacaktır izleyicilerimize"