Siirtli vatandaş: İş yok, vallahi geçinemiyoruz

Siirt’te vatandaşlar işsizlikten dertli. Siirtli Mustafa Timurlenk, "İş yok, biz boştayız. Hepimiz boştayız. Vallahi geçinemiyoruz. Kahveden eve, evden kahveye. İş yok, güç yok. Borca yazıyoruz, fişleri borca yazıyoruz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı işsizlik oranlarını yüzde 11,4 olarak açıkladı. İşsiz sayısı, 21 bin artışla 3 milyon 859 bin kişi olarak belirlendi. Siirtli vatandaşlar, işsizliğin açıklanan orandan çok daha yüksek olduğunu savundu.

'Fişleri borca yazıyoruz'

Mustafa Timurlenk, “Çok kötü gidiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, geçinemiyoruz. 80 milyondan 70 milyonu işsizdir. Vallahi işsizdir. Yemin ediyorum, belki 50 milyonu işsizdir. İş yok, biz boştayız. Hepimiz boştayız. Vallahi geçinemiyoruz. Kahveden eve, evden kahveye. İş yok, güç yok. Borca yazıyoruz, fişleri borca yazıyoruz. Nasıl çözülecek? Kara kara düşünüyoruz. Nasıl olacağını biz de bilmiyoruz" dedi.

'Bence vatandaşların yarısından fazlası işsiz'

İşsizlik oranının açıklanandan daha yüksek olduğunu belirten Resul Turhan ise şunları söyledi:

"Daha fazla işsiz var. Biz çalışıyoruz ama yetişmiyor. Bence vatandaşların yarısından fazlası işsiz. Ben burada paketçiyim. Paket işi yapıyorum. Geçimimiz gitmiyor ama idare etmeye çalışıyoruz. 2 bin 400 lira alıyorum, yetmiyor. Biz de boş durmayalım diye çalışıyoruz. En azından bir gelirimiz olsun, yemeyelim. Hiçbir şey yapmıyorum. Sürekli burada olduğum için yemeye fırsatım olmuyor. Ancak giderlerim, faturalar… Malum faturalar, elektrik faturaları; bayağı bir giderimiz var. Eksilerdeyiz yine. Bu iktidarın değişmesi gerekir. Bu kadar basit, başka bir yolu yok"

'Ceplerinde çay parası bile olmayan gençlerimiz var'

Murat Yıldız da "Üzücü tabii ki gençlerimizin işsiz olması, her halükârda üzücü. Malum, ceplerinde çay parası bile olmayan gençlerimiz var. Maalesef durum çok vahim. En kısa zamanda değişmesini umuyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların boşta olduğunu ve iş bulamadığını ifade eden İsa Erkoyuncu, "İşsizlik var, herkes boşta kalmış. Milletin anası ağlamış. Ben şoförlük yapıyorum. Daha doğru düzgün bir ücret almıyorum" dedi.

Fiyat pahalılığına dikkat çeken Şerafettin Nergiz ise "İşsizliği geçtim her şey pahalanmış. Mazot 23 lira. Zar zor geçiniyoruz. Her şey pahalanmış" diye konuştu.

Serhat Demir de "Bence işsizlik açıklanandan daha yüksektir. Yarısından biraz azı büyük ihtimalle iş sahibidir. Diğerleri, hepsi işsizdir. Tarlaları varsa az çok da olsa karınları doyar, o da yoksa malum aç kalacaklar" dedi.

Kaynak:ANKA