Sezgin Tanrıkulu’ndan Flaş Diyarbakır Açıklaması

Sezgin Tanrıkulu’ndan Flaş Diyarbakır Açıklaması
Sezgin Tanrıkulu: İki kişi, patlama sonucu, birisi ağaç düşerek öldü. Hastanelerde 6’sı ağır olmak üzere 120 kişi var.CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da meydana gelen patlamadan sonra incelemelerde...

Sezgin Tanrıkulu: İki kişi, patlama sonucu, birisi ağaç düşerek öldü. Hastanelerde 6’sı ağır olmak üzere 120 kişi var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da meydana gelen patlamadan sonra incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır Valisi’yle görüşen, HDP’yi de ziyaret eden Tanrıkulu, yaşananları SÖZCÜ’ye şöyle anlattı: “Diyarbakır’da ki miting sırasında meydana gelen patlama sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Bunun ikisi patlamadan dolayı, birisi ise ağaçtan düşme sonucu öldüğünü öğrendim. Patlamada 200’ü aşkın kişi yaralandı. Hastanelerde 6’sı ağır olmak üzere şu anda 120 kişinin tedavisi devam ediyor.

Tanrıkulu edindiği bilgilere göre; patlamanın trafoda meydana gelmediğini, valiliğin de MOBESSE kayıtlarını incelediğini aktardı.

“Kararsız seçmeni etkilemek”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum’da HDP aracının şoförünü yakma girişiminden sonra böyle bir şeyin olabileceğine ilişkin öngörüye sahip olunması gerektiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Erzurum’da yaşxananr üzücü olaydan sonra, tedbirlerin belki 10 kat daha fazlasını almak gerekiyordu. Yaşanan üzücü olaydan sonra insanlarda büyük bir sağduyu var.

Bu olayla Diyarbakır üzerinden yeniden korku yaratmak isteniyor. Şiddet, terör, bomba yine gündemde. Bu eylemle kararsız seçmen üzerinde korku yaratmak isteniyor. Bu eylem, ancak böyle bir amaca hizmet eder.”

Sözcü-Saygı ÖZTÜRK/ANKARA