Şenyaşarların talebi kabul edildi: Dava dosyaları birleştirildi

Şenyaşarların talebi kabul edildi: Dava dosyaları birleştirildi
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin talebi kabul edildi. Davada ‘işyeri’ ve ‘hastane’ dosyaları birleştirildi.

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, sürüyor.

MA’da yer alan habere göre Malatya'da devam eden davada ‘işyeri’ ve ‘hastane’ dosyalarında yeni gelişme yaşandı. Daha önce Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildiği ve Antep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulan ‘işyeri dosyası’ ile Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ‘hastane dosyaları’ birleştirildi.

İstinaf mahkemesi ve Şenyaşar ailesi avukatlarının da talebi olan birleştirme kararı, Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildi.

Böylelikle katliamın başladığı işyeri ve devam ettiği hastane dosyaları ilk iddianamenin görüldüğü Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Her 2 dosyadaki tutuklular hakkında değerlendirme, aynı mahkeme tarafından yapılacak.


Etiketler :