Selvi Kılıçdaroğlu'ndan Gonca Aytaş'a Destek

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan Gonca Aytaş'a Destek
Selvi Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Yakutiye ilçe meydanındaki parti TIR'ı gece yarısı operasyonuyla kaldırılan CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı...

Selvi Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Yakutiye ilçe meydanındaki parti TIR'ı gece yarısı operasyonuyla kaldırılan CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Avukat Gonca Aytaş'a destek vermek için Erzurum'a geldi.

Milletvekili tanıtım çalışmalarını TIR'ın dorsesinden sürdüren CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, 8 Mayıs günü Havuzbaşı Kent Meydanındaki zabıta ve polis memurlarının engelini ilçe seçim kurulu kararı ile aştı. 24 Mayıs'ta bu kez Cumhuriyet Caddesi'ndeki Yakutiye kent Meydanına taşınan TIR'a tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle Anıtlar Kurulu kararıyla müdahale edildi.

Yakutiye Kent Meydanındaki TIR ve dorsenin kaldırılmaması için partililerle birlikte dün gece etten duvar ören CHP'li Milletvekili adayı Gonca Aytaş, TIR krizini sosyal medyadan duyurdu. Ancak TIR ve dorsesi kaldırılan Milletvekili Aytaş'a destek vermek için Selvi Kılıçdaroğlu başkanlığında bir kadın heyeti bugün sabah saatlerinde Erzurum'a geldi.

Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte ilçe gezisine çıkan Gonca Aytaş bu gelişmeyi, "Seçim çalışmalarımıza destek için Sayın Genel Başkanımızı eşi Selvi Kılıçdaroğlu Erzurum'da. Bir yanda Dilek Ablam bir yanda sevgili Selvi Kılıçdaroğlu. Memleket kadın emeğiyle bereketlenecek" mesajları ve fotoğraflarla duyurdu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medya yolu ile aday Gonca Aytaş'a gönderdiği mesajda, "Erzurum'da Anayasa'yı tanımıyorum, meydanı biz yaptık, bu meydanda seçim çalışması yapamazsınız diyenlerin anladığı dilden konuşacağım" dedi.

Öte yandan Erzurum Milletvekili adayı Gonca Aytaş, sosyal medya aracılığı ile gönderdiği mesajlara büyük ölçüde karşılık buldu. Türkiye ve yurt dışından Aytaş'a mesaj gönderenler destek verdi.

BÖYLE DUYURDU

Gonca Aytaş ise sosyal medya aracılığı ile dün gece gönderdiği mesajlarda şu konulara dikkat çekti:

"Lütfen Erzurum'da olanı görün. Yetişin, CHP'li olduğumuz için coplanıyoruz! 7'den 70'e Erzurum halkı yanımızda. Şu an hukuksuzca müdahale ediliyor. Zabıta ordusu ile saldırı altındayız. Faşist bir tavırla müdahale ediliyor. Yetişin polis çağırdık gelmiyor. Meydana gelen 3 kişi polise zabıtaya vurun emri verdi!!! Gençlerimizi dövdüler! Acil destek! Etrafımız sarıldı! CHP'lilere yapılan bu zulüm nedir? Yeter artık! Bu bir tepki duruşudur. Hak ve hukuk tanımlayanlara protesto duruşudur. #ERZURUMsahipsizDEĞİLDİR #ErzurumDireniyor #DirenGonca. "