Şehitin Baba Evi Önünde Saygı Duruşu

Şehitin Baba Evi Önünde Saygı Duruşu
Eskişehir'de bir grup genç, dün toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu (27) için araç konvoyu oluşturdu, ardından şehidin baba evinin önünde İstiklal Marşı okudu. Baba Adem Uslu (51) gençlere teşekkür...

Eskişehir'de bir grup genç, dün toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu (27) için araç konvoyu oluşturdu, ardından şehidin baba evinin önünde İstiklal Marşı okudu. Baba Adem Uslu (51) gençlere teşekkür ederek, "Vatan hepimizin vatanı, devlet hepimizin devleti. Hepimiz aynı milletiz, hepimiz bu yolda yürümek zorundayız" dedi.

Sosyal medyada yapılan çağrı üzerine bir grup genç akşam saatlerinde Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde araçlarıyla biraraya geldi. Gençler, Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen ve dün Eskişehir'de toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu için oluşturdukları araç konvoyu ile kentte tur attı. Araçlarındaki Türk bayraklarını sallayıp korna çalan gençler daha sonra şehidin babası Adem Uslu'nun oturduğu Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak'a geldi.

Araçlardan inip evin önünde toplanan gençlerin yanına gelen baba Adem Uslu, "Teşekkür ederim, ayağınıza sağlık. Geldiğiniz için memnun oldum. Şehidime dua isterim. Bütün şehitlerimize. Ricam budur. Vatan hepimizin vatanı, devlet hepimizin devleti. Hepimiz aynı milletiz, hepimiz bu yolda yürümek zorundayız. Hepimiz dua edeceğiz. Dua bekliyorum. Ben de acizane şehidim için ve tüm şehitler için dua ediyorum" diye konuştu.

Şehidin babasının elini öpüp başsağlığı dileyen gençler de "Acımız taze, acımız büyük. Keşke hepimiz bu şehitlik mertebesine ulaşabilsek. Acını hafifletir mi bilmiyoruz ama bizler de senin bir evladınız" dediler.

Gençler şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı ve dua okuduktan sonra evin önünden ayrıldı.