Şehit Çocukları İstanbul'da

Şehit Çocukları İstanbul'da
DİYARBAKIR, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’da yaşayan 19 şehit çocuğu, yarı yıl tatilinden faydalanarak Uluslararası Lions 118-T ve YURTSAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu tarafından misafir edilmek üzere bugün İstanbul’a...

DİYARBAKIR, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’da yaşayan 19 şehit çocuğu, yarı yıl tatilinden faydalanarak Uluslararası Lions 118-T ve YURTSAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu tarafından misafir edilmek üzere bugün İstanbul’a getirildi.

Atatürk Havalimanı VİP Salonundan giriş yapan, çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencisi olan 19 kişilik grup, kendilerini kente götüren otobüse binmeden önce çok mutlu olduklarını belirterek sloganlarının, “ Bizler yetim büyüdük başka çocuklar yetim büyümesin” olduğunu söylediler.

Topkapı Sarayı, Ayasofya, Dolmabahçe Sarayı, Miniatürk ve Akvaryum Florya’yı gezecek olan öğrenciler tekneyle boğaz turuna katılacak, Çamlıca tepesine çıkacaklar.

EN ÇOK TEKNE İLE BOĞAZDA GEZMEK İSTİYORUM.

Mardin'den gelen ilkokul 5. sınıf öğrencisi Latif Alptekin, İstanbul'a geldiği için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Burada en çok tekneyle Boğaz'da gezmeyi istiyorum. Çünkü küçükken gelmiştim. Şimdi ikinci defa gelmiş oldum" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'dan gelen öğrenci Esma Işık, turu düzenleyen kurumlara teşekkür ederek, arkadaşlarıyla İstanbul'a gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Kafile Başkanlığını yapan Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu (YURTSAV) Başkanı Ahmet Büyükburç, kendilerine bu imkanı sağlayan kurumlara teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Bu bir ilk değildir. Daha önce de gelmiştik. İnşallah yaşamları boyunca onlara bir rehber, bir ışık olur. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ederiz. Biz şehit aileleri şunu diyoruz, ‘Yurtta Barış Dünya da Barış’ olsun. Olan bizim insanlarımıza oluyor. Olan annelerimize oluyor. Artık evlatlar ölmesin. Bu terör ateşi bir an önce sönsün. Sloganımız: ‘Bizler yetim büyüdük, başka çocuklar yetim büyümesin’. ”

Lions 118-T Yönetim Çevresel Genel Yönetmeni Ayşen Ağma, “Çocuklar ve gençlerin geleceği, yaşlıların tecrübemiz olduğu bilinci ile bu tip projeleri sürekli uygulamaktayız. Ülkemiz dünyanın ateşten geçtiği bir çember içerisindeyken bu şehit ve gazi çocukları daha büyük bir önem kazandı. Bizimle işbirliği yapan herkese teşekkür ediyorum.”