Şehit Astsubay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Astsubay Son Yolculuğuna Uğurlandı
DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in cenazesi, düzenlenen törenle...

DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Erzincan'a uğurlandı.

300120161144182876107_2

Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ederken, dün çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan

Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Tören, şehit Başçavuş Tamer Meriç'in cenazesinin katafalka koyulması, saygı durusu ve özgeçmişinin okunmasıyla başladı. 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, şöyle devam etti:

"Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması; uzun süren mücadele, gösterilen özverili çabalar ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir.

Hukuk, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak, devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz."

Konuşma ardından şehidin ruhuna dua okundu. Tören sonunda Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Erzincan'a uğurlandı. Uğurlama töreninin ardından Bakan Ramazanoğlu, Orgeneral Huduti ve Vali Aksoy Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yatan yaralı asker ve polisleri ziyaret ederek hastane yetkililerinden bilgi aldı. Yaralı asker ve polislerle yakından ilgilenen Bakan Ramazanoğlu ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldı.