Sedef Kabaş tutuklandığını mübaşirden öğrendi

Gazeteci Barış Pehlivan Halk TV ekranlarında Sedef Kabaş'ın tutuklanma süreci ile ilgili çok önemli bir detayı aktardı. Pehlivan, Kabaş ve avukatlarının tutuklama kararını mübaşirden öğrendiğini aktardı.

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE 1'de katıldığı programda kullandığı sözler üzerine gece yarısı gözaltına alınıp ertesi gün çıkarıldığı Çağlayan Adliyesi'nde de "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında, Sedef Kabaş davası ile ilgili yeni gelişmeleri aktardı. Kabaş'ın karantinada olduğunu bildiren Pehlivan tecritte tutulmayacağını aktardı.

Programın 14 Ocak'ta yayınlandığını ancak gözaltı kararının bir hafta sonra çıkartıldığını vurgulayan Pehlivan, Kabaş'ın ifadelerinde bu konuya dikkat çektiğini aktardı.

Pehlivan, Kabaş'ın ifadelerinde Takvim gazetesinin kendisini haber yapıp hedef göstermesi ve bir hafta önceki konuşmasının sanki yeni söylenmiş gibi lanse etmesinin ardından gözaltına alındığını vurguladığını bildirdi.

Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'la konuştuğunu söyleyen Pehlivan, tutuklanma süreci ile ilgili de çok çarpıcı bir bilgi aktardı.

Sedef Kabaş ve avukatlarının tutuklanma kararını mübaşirden öğrendiğini ifade eden Pehlivan şunları söyledi;

"Kanun derki bir hakim o şüpheliyi tutukluyorsa yüzüne söylemesi gerekiyor. "Ben seni şu şu şu gerekçelerle tutukluyorum" demesi gerekiyor. Peki, Sedef Kabaş nasıl tutuklanmış biliyor musunuz? Kabaş'ın ifadesi alınmış, sonrasında hakim sözde karar vermek için araya girmiş. Sonrasında Sedef Kabaş ve avukatları tutuklandığını mübaşirden öğrenmişler. Salona tekrar girdiklerinde hakim cübbesini alıp çoktan gitmiş. Yani hakim Sedef Kabaş'ın tutuklandığını yüzüne söylemeye cesaret bile edememiş."