Seçimden Sonra AKP Karışacak!

Seçimden Sonra AKP Karışacak!
Erdoğan’ın Saray’a çıkmasının ardından AKP içinde başlayan güç savaşı, muhalif harekete dönüştü.Seçime sayılı günler kala AKP’de kılıçlar çekildi. Parti içinde bir grup, ikinci yenilikçi hareket için yurt dışında...

Erdoğan’ın Saray’a çıkmasının ardından AKP içinde başlayan güç savaşı, muhalif harekete dönüştü.

Seçime sayılı günler kala AKP’de kılıçlar çekildi. Parti içinde bir grup, ikinci yenilikçi hareket için yurt dışında nabız yoklaması yaptı. Aralarında üç dönemliklerinde yer aldığı muhalif grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti işlerine karışmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, 2002 yılındaki AKP’yi yeniden inşa etmek istediklerini bildirdiler. Grubun görüştüğü kişiler arasında, ABD, AB ve NATO görevlileri bulunuyor.

2002 RUHU CANLANDIRILACAK

Erdoğan’ın Saray’a çıkmasının ardından AKP içinde başlayan güç savaşı, muhalif harekete dönüştü. Muhalif harekettekilerin büyük kısmını, üç dönemlikler oluşturuyor. Ayrıca, bu dönemde görevden alınan bazı bürokratlar ile iş adamları da bu gruba destek veriyor. Saray’ın tepkisinden çekinen grup, çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürütüyor. Muhalif ekip, AKP içinde ikinci bir yenilikçi hareket ile partinin başına 11. Cumhurbaşkanı Gül’ü getirmeyi planlıyor.

11. Cumhurbaşkanı Gül, doğrudan çalışmalarda yer almıyor. Ancak, parti içinde muhalif olarak tanınan bir çok kişinin Gül’ün kapısını aşındırması, parti yönetiminde büyük bir rahatsızlığa yol açtı. Parti içinde ikinci yenilikçi hareketi ile 2002 yılındaki AKP’nin yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor. Bu yöntemle AKP’deki erimenin durdurulması amaçlanıyor. AKP içindeki muhalif grup, ilk olarak yurt dışından destek arayışına çıktı. Bu çerçevede, yurt dışındaki NATO, AB ve ABD’de bazı temsilcilerle görüşüldü. Burada, AKP Hükümeti’nin son dönemdeki politikaların onaylanmadığı belirtilerek, 2002 yılındaki AKP’nin yeniden hayata geçirilmesi konusunda destek istendi. AKP içinde, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Ahmet Davutoğu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ise bu hareketin “gizli” destekçileri olduğu konuşuluyor.

FATURA SARAY’A KESİLECEK

AKP içindeki muhalif grup, seçimlerin ardından çalışmalarına hız verecek. Seçimlerde parti içinde de büyük bir oy kaybı bekleniyor. Muhalifler, oy kaybı konusunda faturayı Saray’a kesmeyi planlıyorlar. Yapılan araştırmalarda AKP’lilerin yüzde 70’inin Başkanlık sistemine karşı olduğu yönünde sonuçlar elde edildi. AKP’li muhalif isimler, partinin oy kaybında, başkanlık sisteminin ön planda tutulmasının büyük rolü olduğunu düşünüyorlar. İkinci olarak parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara inmesinin, ters teptiği görüşünde birleşildi. Yani seçim sonuçları bahane edilerek kurultay istenecek. Bu esnada da parti yönetimi, yeni isimlerden oluşturulacak.