ŞANLIURFA'DA TELEFON DOLANDIRICILIĞINA 5 GÖZALTI

ŞANLIURFA'DA TELEFON DOLANDIRICILIĞINA 5 GÖZALTI
ŞANLIURFA'da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 5 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.Sakarya, Edirne, Bolu, Van ve Elazığ'da yaşayan...

ŞANLIURFA'da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 5 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.

Sakarya, Edirne, Bolu, Van ve Elazığ'da yaşayan 5 kişi, polise başvurarak telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine inceleme başlatan polis, mağdur kişileri arayan telefon numaraları ile istedikleri paraların yatırıldığı hesapların sahiplerinin Şanlıurfa'da olduğunu saptayarak durumu Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Bu bilgi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, mağdur 5 kişinin yatırdığı paraları çekmeye çalışan M.K., F.K., M.G., Y.G. ve K.U.'yu kent merkezinde gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin tuzaklarına düşürdükleri 5 kişiden 124 bin lira para elde ettikleri belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 5 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından, dolandırıcılık anlıurfa?da telefon dolandırıcılığına 5 gözaltı suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.