Pakdemirli'den 'çamaşır suyuyla yıkanmış döner' açıklaması

Pakdemirli'den  'çamaşır suyuyla yıkanmış döner' açıklaması
Bakteri üreten etlerin çamaşır suyuyla yıkanarak döner yapıldığı iddiası tartışma yarattı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de bu tartışmaya dahil olarak "Ismarlama bir haber" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Döner Federasyonunu (UDOFED) Genel Başkanı Mehmet Mercan tavuk dönerdeki bakterinin çamaşır suyuyla temizlendiğini söylemişti. Bu açıklama oldukça ses getirdi ve tepkilere neden oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Pakdemirli, "(Dönere çamaşır suyu katıldığı iddiaları) Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz' dedim. Bir tane dahi gösteremedi. 'Peki neden bu haberi yaptırdın' dediğimizde de 'Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye' yanıt verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen 'Bunu yiyin, şunu yemeyin' diyemeyecek" ifadelerini kullandı.

Derneğin Başkanı Mercan “Son tüketim tarihi geçen ürünleri merdiven altı işletmelere daha ucuz fiyattan veriyorlar. Ben 12 liraya alıyorsam onlar 6-7 liraya alıyor. Çok bakteri üremişse çamaşır suyuyla bunları yıkayıp döner yapıyorlar” demişti.

Etiketler :