Sadullah Ergin cemaate çalışmış!

Sadullah Ergin cemaate çalışmış!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Fethullah Gülen cemaatine ilişkin “Gizli’’ raporunda, çok ilginç bir bilgiye yer verildi.Cemaat içindeki bir tanığın ifadesine göre Adalet eski Bakanı AKP’li Sadullah Ergin, cemaatten aldığı...

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Fethullah Gülen cemaatine ilişkin “Gizli’’ raporunda, çok ilginç bir bilgiye yer verildi.

Cemaat içindeki bir tanığın ifadesine göre Adalet eski Bakanı AKP’li Sadullah Ergin, cemaatten aldığı talimatlarla yasal değişiklikler yaptı. Raporda ifadesi yer alan tanık “Gülen’in avukatları ve hukukçular, mutfak çalışması yaptılar. Bu çalışmalar, Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyarete gelen Hatay milletvekili, AKP eski Grup Başkanvekili ve Adalet eski bakanına dikte ettirilerek, kanunların çıkarılmasına öncülük edildi’’ dedi.

TANIK AKP-CEMAAT ORTAKLIĞINI ANLATTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısı üzerine, cemaat hakkında kapsamlı bir rapor hazırladı. 52 sayfalık “gizli” ibareli raporda yer alan bir tanık ifadesi, AKP ve Cemaat ortaklığını bir kez daha ortaya koydu. Rapora göre, Ankara’da yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan bir tanık, “AKP’li eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, Pensilvanya’da ziyaret ettiği Gülen tarafından kendisine dikte ettiği kanunların çıkarılmasına öncülük edildiğini” öne sürdü.

ÇIKACAK KANUNLAR ALEYHE OLMASIN DİYE ÇALIŞMA YAPTILAR

Cemaat örgütünün yapılacak operasyonlar öncesinde kanunlar çıkarılması için mutfak çalışması yaptığını iddia eden tanık, ifadesinde şunları söyledi:

“Örgütün kendisinin yaptığı veya örgüte yönelik yapılan/yapılacak olan operasyonlar ile ilgili belli bir hareket tarzı vardı. 2006-2007′li yıllarda Türkiye gündemini meşgul eden ve TBMM’den çıkması ihtimal dahilinde olan Terörle Mücadele Kanunları için örgüt, çıkacak olan bu kanunu ihtimal dahilinde gelecekte kendi aleyhlerinde olmaması için Türkiye avukatlar imamı (A) öncülüğünde çalışmalar yaptıklarını biliyorum.

GÜLEN DİKTE ETTİ

Bu konuda özellikle geçmişte Fetullah Gülen’in bir dönem avukatlığını da yapmış olan A. ve bu şahsa ait o dönem avukatlık bürosunda birlikte çalıştıkları Avukat R. vb hukukçular bir mutfak çalışması yapıp, bu çalışmayı AKP’nin hukukçu milletvekillerine, özellikle de kendisinin bakan olmadan önce Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyarete gelen Hatay milletvekili, AK Parti eski Grup Başkanvekili ve Adalet eski Bakanı …’e bu çalışmalar dikte edilerek bu kanunların çıkmasında öncülük edilmiştir. Bu gibi kanunlar TBMM’de kabul edilmeden evvel örgüte ait gazete ve televizyonlar özellikle de haber programlarında değişik haberler yaptırılarak, yapmış oldukları çalışmalara zemin hazırlamışlardır. Bu konularda örgütün diğer medya organlarındaki elemanları da aynı çalışmaları göstermişlerdir”