Rusya- Ukrayna savaşı besicileri vurdu: 15 günlük stok kaldı

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel yem üreticisi ve besici vatandaşlarla görüştü. Yem üreticileri vatandaşlar Rusya- Ukrayna savaşının ham madde sıkıntısı yaratması sebebiyle yem stoklarının tükendiğini söyledi.

CHP Esnaf Masası, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 14 milletvekiliyle Erzurum’u ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Heyette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile İzmir Milletvekili Atilla Sertel yem üreticisi ve besici vatandaşlarla görüştü.

'Ham madde bulabilecek miyiz bilmiyoruz'

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanacağını belirten yem üreticileri “Yem ham maddesini Rusya ve Ukrayna’dan tedarik ediyoruz. Şuanda Rusya ve Ukrayna limanlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleyen dönemlerde ham madde bulabilecek miyiz bunu bilmiyoruz” dedi.

'En fazla 15 günlük stok var'

Konuyla ilgili CHP Kılınç ise; “Hayvancılığın merkezi Erzurum’da besiciler tedirgin. Besicilerin en fazla 15 günlük yem stoku var. Hayvan yemi ham maddesi Rusya ve Ukrayna’dan alınıyor. Savaş nedeniyle yem bulamam riski ile karşı karşıyalar” değerlendirmesinde bulundu.