Arabulucu Abramoviç Dolmabahçe'de

Dünyada bütün gözler Rusya-Ukrayna arasında istanbul'da yapılacak müzakerelerdeyken görüşme sürecinde öne çıkan figür olan Rus oligark Roman Abramoviç'in İstanbul'a geldiği belirtildi. Abramoviç daha önce de arabulucu olarak katıldığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki barış müzakereleri sırasında zehirlendiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin müzakereler için bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nden dikkat çeken bir görüntü yayınlandı. Görüntülerde, daha önce İstanbul'da olduğu ifade edilen Rus oligark Roman Abramoviç'in müzakerelerin gerçekleştiği yerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu görülüyor.

RIA Novosti: Abramoviç Erdoğan'ı selamladı

Rus haber ajansı RİA Novosti, Abramoviç'in, Dolmabahçe'de Rusya-Ukrayna görüşmeleri öncesi Erdoğan'ı selamladığını yazdı.

whatsapp-image-2022-03-29-at-10-46-04-1.jpeg

Abramoviç daha önce de arabulucu olarak katıldığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki barış müzakereleri sırasında zehirlendiği iddiasıyla gündeme gelmişti. İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Rus oligarklarından biri olarak ilan edilen milyarder iş adamı Roman Abramoviç ve 2 Ukraynalı barış müzakerecisinin mart ayının başlarında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaptığı barış görüşmeleri sırasında şüpheli zehirlenme belirtileri yaşadığı iddia edilmişti.

fo-8qpcx0agsdz9.jpg
Rus oligark Roman Abramoviç'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu görülüyor

TASS haber ajansı İstanbul'da diye yazmıştı

Rus Tass haber ajansı ismini vermediği bir Rus yetkilisine dayandırdığı haberinde Rus oligark Roman Abramoviç’in müzakereler öncesi İstanbul’da olduğunu belirtmişti.

Haberde Rusya’nın İstanbul’daki görüşmelerde bazı öncü sonuçlara ulaşılmasından umutlu olduğu belirtildi.

Müzakerelerde Ukrayna heyeti minimum hedef belirledi. Ukrayna heyeti insani durumun derhal iyileşmesini istiyor.

WSJ: Abramoviç zehirlendi

Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre müzakerelere aracılık ettiği bilinen Rus milyarder Roman Abramoviç ve bazı Ukraynalı müzakerecilerin bu ayın başında, Kiev’deki görüşmelerden sonra zehirlendiğinden şüphelenildi.

WSJ, Abramoviç'in bu şüpheler üzerine tedavi için İstanbul’a uçtuğunu yazdı. NATO üyeleri arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereler konusunda görüş ayrılığı yaşanıyor. Almanya ve Fransa diyalogdan yana tavır koyarken diğer bazı üyeler Putin’e güvenilemeyeceği yönünde görüş bildiriyor.