RTÜK'ten Skandal İnce'ye Ceza!

RTÜK'ten Skandal İnce'ye Ceza!
RTÜK, “Bu kadarına da pes” dedirten yeni bir cezaya imza attı.“Bugün Haftasonu” adlı programda, CHP’li Muharrem İnce’nin SÖZCÜ gazetesindeki demecinin okunması nedeniyle, Bugün TV’ye para cezası verdi. İnce bu demecinde,...

RTÜK, “Bu kadarına da pes” dedirten yeni bir cezaya imza attı.

“Bugün Haftasonu” adlı programda, CHP’li Muharrem İnce’nin SÖZCÜ gazetesindeki demecinin okunması nedeniyle, Bugün TV’ye para cezası verdi. İnce bu demecinde, ‘’Elinde Kuran, Dilinde Yalan, Kursağında Haram, Meydanlarda Erdoğan” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafsızlığını bir kenara bırakarak miting meydanlarında yaptığı siyasi konuşmaları yayınlayan yandaş kanallara ses çıkarmayan RTÜK’ün AKP’li üyeleri, “Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi değildir” diyerek, SÖZCÜ’nün manşet haberini okuyan Bugün TV’nin “yayın ihlalinde bulunduğunu” savundu. Ceza, muhalif 4 üyeye karşı 5 AKP’linin oyuyla verildi.

RTÜK uzmanları Adem Seneman ve Zübeyr Şengül’ün hazırladığı cezaya esas olan raporda, demokratik hukuk devletlerinde siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiği, ancak Cumhurbaşkanlığının “Siyasi bir makam” olmadığı savunuldu.

BALIK BAŞTAN KOKAR

Karara muhalif kalan RTÜK üyesi Süleyman Demirkan ise bu cezaya sert tepki gösterdi. “Balık baştan kokar” dedi ve şunları söyledi:

“En etkili konumdaki Sözcü Gazetesi’nde Anamuhalefet Partisi’nin önde gelen bir milletvekilinin demecini manşet yapılıyor. Bu manşeti, bütün gazete başlıkları ile birlikte okuyan TV kuruluşu hakkında ise RTÜK ceza veriyor. Ülkesini, milletini seven, demokrasiye inanan her görüşten ve her inançtan vatandaşlar, buna en sert tepkiyi göstermeli.”

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA