Rize’de Kar Kalınlığı Hayatı Felç Etti

Rize’de Kar Kalınlığı Hayatı Felç Etti
Rize’de şehir merkezinde bir metreyi bulan kar kalınlığı hayatı felç etti.Rize’de üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı...

Rize’de şehir merkezinde bir metreyi bulan kar kalınlığı hayatı felç etti.

Rize’de üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı iki metreyi geçti. Gece yarısını kadar etkili olan yoğun kar yağışı sonrası hava sıcaklığı eksi derecinin altına düşünce şehirde buzlanma yaşandı. Park halindeki araçlar kara gömüldü. Saçaklarda biriken yoğun kar tehlike saçtı. İl genelinde yaklaşık 300 köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapandı. Bir çok köy ve mahalleye elektrik ve iletişim hizmeti verilemiyor.

Rize’de gece yağan kar güzel görüntüler oluştururken günün ağarması ile ortaya farklı güzellikte yeni görüntülerde çıktı. Belediye ekipleri günün ilk saatlerinden itibaren buz kırma çalışmalarına başladılar. Vatandaşlar ise kara gömüler araçlarını kurtarmaya çalıştı. Hiçbir güvenlik önlemi almadan beş katlı bir binanın penceresine çıkan bir kişinin saçaktaki karları temizlemeye çalışması ise objektiflerden kaçmadı.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre kar yağışının bölgeyi terk ettiği buzlanmanın ise hafta sonuna kadar süreceği öğrenildi.