Prens Charles Çanakkale'de

Prens Charles  Çanakkale'de
ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl törenlerine katılacak olan Galler Prensi Charles, İstanbul'da Barış Zirvesi'ne katıldıktan sonra özel bir uçakla Çanakkale'ye geldi. Prensi Charles, geceyi İngiliz Donanmasına ait...

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl törenlerine katılacak olan Galler Prensi Charles, İstanbul'da Barış Zirvesi'ne katıldıktan sonra özel bir uçakla Çanakkale'ye geldi. Prensi Charles, geceyi İngiliz Donanmasına ait Bulwark zırhlısında geçirecek.

Bugün (Cuma) Şehitler Abidesi ve İngiliz Helles Anıtı'nda düzenlenecek olan törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacak olan Galler Prensi Charles, hava limanında Vali Ahmet Çınar tarafından karşılandı. Ardından da geceyi geçireceği, Çanakkale Boğazı Yat Limanı açıklarında iki gündür bekleyen İngiliz Donanmasına ait Bulwark zırhlısına geçti. Prens Charles'in hava limanından İskeleye geliş güzergahında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Park halindeki tüm araçlar kaldırıldı. İskele bölgesinde kuş uçurulmadı. Prens Charles'ın hücumbota bineceği rıhtıma ise güvenlik amacıyla adeta polisten duvar örüldü. Atatürk'ün yadigarı Savarona'nın bağlı bulunduğu Kilitbahir İskelesi'nde kendisini bekleyen İngiliz hücumbotuna saat 23.45'te binen Prens Charles İngiliz askerler tarafından karşılanarak daha önceden Çanakkale'ye gelen küçük oğlu Prens Harry'nin bulunduğu gemiye götürüldü.