Özhaseki: Aç insanlar vardı, bizimle birlikte sosyal yardımlar kurumlaştı

Özhaseki: Aç insanlar vardı, bizimle birlikte sosyal yardımlar kurumlaştı
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, tek amaçlarının eser bırakmak olduğunu belirterek, "Cumhuriyet tarihi boyunca gelen bütün hükümetlerden başarılıyız. 19 yıllık iktidarda hem genel hem de yerelde sessiz bir devrim yaptık" dedi.

AKP'nin 18 ili kapsayan Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı, Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Kemerağzı turizm bölgesindeki otelde düzenleniyor. Toplantıya AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP Antalya milletvekilleri ve 18 ilin partili belediye, il ve ilçe başkanları katıldı.

'Devrim niteliğinde işler yaptık'

Toplantıda konuşan Özhaseki, AKP hareketinin gerek yerel gerekse genelde eser ve hizmet siyaseti güttüğünü ve tek amaçlarının eser bırakmak olduğunu belirterek, 19 yıllık iktidarda hem genel hem de yerelde sessiz bir devrim yaptıklarını söyledi. Bunlarla övündüklerini dile getiren Özhaseki, “İşin başında bütün AK Parti ailesi olarak Türkiye'de arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız, bizi sevenler ve oy verenler başlarını dik tutabilir, alınları açık vaziyette herkese ilan edebilirler ki, hükümet etme noktasında her bir alanda gelmiş geçmiş cumhuriyet tarihi boyunca gelen bütün hükümetlerden başarılıyız. Ekonomide başarılıyız. Ulaştırma, sağlık, milli savunma sanayiinde, enerjide, aklınıza hangi alan geliyorsa her birinde çok şükür başarılıyız. Devrim niteliğinde işler yaptık" diye konuştu.

'Vesayetçi yapı toprağa gömüldü'

Yıllardır Türkiye'de süren vesayet rejimi olduğunu, AKP iktidarı olarak Türkiye'deki vesayet rejimiyle de mücadele ettiklerini anlatan Özhaseki, “En son sonunda AK Parti iktidarıyla başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bunlara korkusuzluğumuzu, böyle kötülere boyun eğmeyeceğimizi bir kere daha ilan ettik. O vesayetçi yapı toprağa gömüldü bizim zamanımızda inşallah bir daha da çıkamayacak" dedi.

AKP döneminde hem özgürlüklerin önünün açıldığını hem de doğuya yatırım yapıldığını ve herkesin kendini ifade edebildiğini belirten Özhaseki, AKP'nin 19 yıllık iktidarı sürecinde elde ettiği başarıların çok kolay olmadığını da söyledi.

'İçeride ve dışarıda kıskananlar var'

Bu başarıların her birini önce içeride sonra dışarıda kıskananlar olduğunu kaydeden Özhaseki, bu süreçteki Danıştay saldırısı, e-muhtıra, AKP'ye kapatma davası, Gezi olayları, 17-25 Aralık olaylarını hatırlatarak, bunların temelinde hükümeti devirme operasyonları olduğunu kaydetti. 17-25 Aralık sonrasındaki çukur eylemleriyle Türkiye'yi bölme hareketi başlatıldığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

“Son olarak da son güçlerini kullandılar, 15 Temmuz'da darbe girişimi yaptılar. Bu saydıklarımın hepsi 19 yıllık iktidarımız döneminde bizim önümüzü kesebilmek adına, iş yaptırmamak adına, bu milletin işleri iyiye gitmesin adına yaptıkları engellerdir. Bunların hepsinin üstesinden gelmeyi bildik Allah'a hamdolsun. Bugünlerde yapılan operasyonların da çok kısa süre içerisinde sabun köpüğü gibi kaybolup gideceğine inanan bir insanım. Yeter ki biz çalışalım, yeter ki birlik içerisinde olalım."

'1994 yerel seçimleri milat'

AKP olarak yerel seçimlerde her seferinde birinci parti çıktıklarını, şu anda 805 belediyenin AK kadroda yer aldığını söyleyen Özhaseki, 1994 yerel seçimlerini milat olarak gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığını kazanması ile kentin çehresinin değiştiğini belirten Özhaseki, Anadolu'nun her köşesinde AK kadroların hizmete gelmesiyle de şehirlerde dev projelerin hayata geçmeye başladığını anlattı.

Mazeret üretmediklerini, kimseyi birbirinden ayırmadıklarını ve gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Özhaseki, "Aç, dağlarda yaşayan insanlar vardı, bizimle birlikte sosyal yardımlar kurumlaştı. Hem sosyal hem hizmet belediyeciliği ivme kazandı. 30 yıl önceki Antalya'yı biliyorum, en az 2 dönem bile Menderes Beyin yaptığı projeler ortada. Şimdikiler zekatını bile yapamıyor" dedi.

Kaynak:DHA