Özel'den MHP'li Yönter'e yanıt: Tatile değil uzman çavuşa el kaldır iki elimle sana destek vereceğim

Özel'den MHP'li Yönter'e yanıt: Tatile değil uzman çavuşa el kaldır iki elimle sana destek vereceğim
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında tatilde olmadıklarını dile getiren MHP'li Ulvi Yönter'e "Gelirken baktım Meclis salonu kapalı. Ulvi Yönter tatilde. Diyoruz ki 'Meclis kapalı, tatildesiniz' kürsüden fotoshoplu fotoğraf koyuyor. Bu kadar da olur mu?" diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Elektrik faturalarında düzenlemeye ilişkin konuşan Özel, "Standart bir ailenin elektrik tüketimine dair en düşük başlaması gereken limitin 230 kw olması gerektiğini, bunun altında belirlenecek tüm limitlerin yoksul ailelerin sıkıntıya sokacağını ifade etmiştik. Önce 150'de ısrar ettiler sonra 210'a çıkarttılar. Defalarca ifade ettiğimiz 230 kw'a çıkarılmasıyla ilgili bugünden itibaren bir çalışma yapılacağı artık gazete haberlerine de yansımış durumda. Yapılacak düzenlemenin yaraya merhem olmayacağını da hepimiz bilelim. Elektrik faturalarının ödenebilir sınırda olması gereklidir. Faturalar derhal 2021 yılı tarifelerine döndürülmeli" diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

Sadi Bilgiç'in 'Isparta'nın rövanşı' açıklaması

Bakan, Isparta ile helalleşme amacında. Esnaf artık müşteri gelmedikçe lamba yakmamaya başlamışken bakanın onlara sabır diliyor olması ve helallik istiyor olması anlaşılır bir durum değil.

Isparta'daki kendi kusurlarını örtmek için İstanbul ile ilgili gerçek dışı ifadeler söyleniyor. Eğer İstanbul'a azıcık kar yağdıysa o zaman İstanbul Havalimanı'nın kargo bölümünün çatısı neden çöktü? Kuzey Marmara Otoyolu neden kapalı kaldı? Niçin orada bulunanların geçiş ücreti geri ödeniyor? Çabaladıkça batıyor, Isparta'daki rezalet için özür dilenmeli.

Elektrik krizinde 'özelleştirme' etkisi

CHP'nin tüm özelleştirme süresince EMO'nun endişelerini, uyarılarını dikkatle takip etmiş, kürsülerden tekrar etmiş bir parti olarak karşınızda duruyoruz. AKP, özelleştirmelerinin kayıp kaçağı azaltacağını, faturaları düşüreceğini söylemişlerdi. Kim haklı çıktı? AK Parti haksız çıktı.

Eriyen maaşlar

Aralık ayında asgari ücret vergi indirim oranı ile yüzde 50 oranında artırıldı. Yılın geri kalanında ayrı kalacak. Asgari ücretin açıklandığı Aralık ayı ile bu yılın Ocak ayının toplam enflasyonu yüzde 26,2. Zammın yarısı iki ayda gitti. İki ay daha böyle gitse zammın hepsi gidiyor. Asgari ücretliye verilen zammın yarısı uçmuş durumda.

Haftaya Meclis nihayet çalışmaya başladığında ilk işimiz enflasyon farklarının her ay maaşlara yansıtılması olmalıdır. Temmuz'a kadar beklemek kabul edilebilir değildir.

Devletin zirvesinde FETÖ iddiası

Bir okul öğretmeni düşünün FETÖ'den gözaltına alınmış hüküm giymiş, itirafçı oluyor. O okuldaki hangi öğretmenlerle sohbete gittiğini söylüyor, ismini geçirdiği kim varsa KHK ile atılır. Kendi yetmez eşi, kardeşi ilişkisi kesilir. Bunları yaşadık. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Bu şartlar altında itirafçı beyanını doğrudan delil kabul edenler bunu bir tek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın dört yardımcısı hakkında yapmıyor. 3'ü FETÖ'cü biri ajan iddiası var. Bu konuda bir soruşturma yok. Bir tek kelime açıklama yok.

Eğer kişiler kardeşlerinin tercihlerinden dolayı ihraç oluyorlarsa Milli Savunma Bakan Yardımcısı'nın iki kardeşi KHK ile ihraç ve kendisinin Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilmiş ama görevine devam ediyor.

AKP'ye açıktan ve cevap vermeleri talebiyle sataşıyorum. Buna daha ne kadar sessiz kalacaksınız?

MHP'li Yönter'e yanıt

Özel, AKP ve MHP oylarıyla Meclis'in tatile girdiğini ifade etmesi üzerine shoplu fotoğraf paylaşarak "Özgür Özel, biz tatilde değiliz, ancak sen neredesin? Hangi deliktesin? Yoksa Kandil’de misin?" diyen MHP'li Ulvi Yönter'e de yanıt verdi.

Özel şunları söyledi:

"Meclis'in uzman çavuşu Ulvi Yönter fotoshoplu fotoğraf koymuş 'buradayız' diye. Gelirken baktım Meclis salonu kapalı. Ulvi Yönter tatilde. Diyoruz ki 'Meclis kapalı, tatildesiniz' kürsüden fotoshoplu fotoğraf koyuyor. Bu kadar da olur mu? 'Sen neredesin, Kandil'de misin?' yazmış. Ben canlı yayındayım, görevimin başındayım. Sen uzman çavuşların sorununu çözmeye söz verdin yıllardır kılını kıpırdatmıyorsun. Genel başkanımız dahi kürsüden 'Getirin kanunları oy vereceğiz' dedi. Tatile değil uzman çavuşa el kaldır iki elimle sana destek vereceğim. "

Ben tatile el kaldırmadım, CHP el kaldırmadı siz kaldırdınız. Memleket yangın yeriyken tatile el kaldıracaksın sonra da shoplu görüntü koyacaksın. Yazıklar olsun. 'Ben buradayım' deyip shoplu görüntülerle uzman çavuşları kandırmaya çalışanlara.