Özgen Nama, Halk Ekmek büfesini böyle savundu: Neye mal olursa olsun kaldıramayacaksınız

AKP'li Üsküdar Belediyesi, İBB'nin kurduğu Halk Ekmek büfesini kaldırmak istedi. "Bunu buradan neye mal olursa olsun kaldıracağız" diyen belediye çalışanına, Halk Ekmek Yöneticisi Özgen Nama "Neye mal olursa olsun kaldırtmayacağız" yanıtını verdi.

Tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin Halk Ekmek büfesi mesaisi vardı. 

İBB'nin Üsküdar'da Ünalan ve Bulgurlu mahallelerine kurduğu Halk Ekmek büfeleri, Üsküdar Belediye Zabıta ekipleri tarafından kaldırılmak istendi. 

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, "Bunu buradan neye mal olursa olsun kaldıracağız" diyen belediye çalışanına,  "Neye mal olursa olsun kaldıramayacaksınız" yanıtını verdi. 

Zabıta ekipleri ile konuşan Nama, "İBB Meclisi'ne itiraz edebilirsiniz, o meclis kararını dava da edebilirsiniz. Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal için başvurursunuz. 'Üsküdar'da biz büfe istemiyoruz' diyebilirsiniz ama bunun yolu zabıtayı buraya dökerek hukuksuz bir şekilde bu büfeyi burdan kaldırırsanız suç işlemiş olursunuz. Sizin üstleriniz, siyasileriniz size bu talimatı verebilir ama sakın böyle bir şey yapmayın sizi uyarıyorum her biriniz için ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuruz" dedi. 

Zabıta amiri ise Nama'ya "Bunu buradan neye mal olursa olsun alacağız" karşılığını verdi. Nama da "Ne olursa olsun siz bu büfeyi kaldıramayacaksınız, 24 saat bekleyeceğim, hadi bakalım alın" dedi.