ÖZGECAN DAVASINDA GELİŞME

ÖZGECAN DAVASINDA GELİŞME
Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.Mersin'de evine giderken vahşice öldürülen Özgecan Aslan, cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi...

Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Mersin'de evine giderken vahşice öldürülen Özgecan Aslan, cinayeti ile ilgili hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

NELER OLDU?

Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülmüştü. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf edenSuphi Altındöken'in jandarma ekiplerini olay yerine götürmesiyle bulunmuştu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açmıştı.

CİNAYET VE ZANLILARIN YAKALANMASI

Cinayetin yaşandığı 11 Şubat 2015 tarihinde Özgecan Aslan, okuldan çıktıktan sonraTarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla beraberdi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrıldı ve ikamet ettiği Mersin'e gitmek için şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. O saatten sonra Özgecan Aslan'dan haber alınamayınca 11 Şubat 2015'te ailesi tarafından polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verildi.

Bu tarihten itibaren, kayıp olan Özgecan Aslan'ı arayan jandarmanın, kendilerine yol soran bir minibüsten şüphelenmesi üzerine yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlandı. Jandarma bu kişileri yakaladı. Ancak yapılan sorguda bir sonuca varılamadı ve şüpheliler serbest bırakıldı.

Minibüste bulunan kadın şapkasının Özgecan Aslan'a ait olduğu Özgecan'ın babası tarafından teşhis edilmesi üzerine Jandarma, minibüsü yeniden incelemeye aldı. VeSuphi Altındöken ve babası ile arkadaşını yakaladı.

İDDİANAME TAMAM! HESAP SORULACAK

ve ifadelerin alınması ve diğer aşmaların tamamlanmasının ardından iddianamde hazırlandı ve Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme, iddianameyi kabul etti.