Ovacık'ta Kar 2 Metreyi Aştı

Ovacık'ta Kar 2 Metreyi Aştı
TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde son haftalardaki yağışlarla ile birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye aşarken, kırsal alandaki köylerde yer yer 3 metreye ulaştı.Kar yağışının durması ardından Tunceli...

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde son haftalardaki yağışlarla ile birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye aşarken, kırsal alandaki köylerde yer yer 3 metreye ulaştı.

Kar yağışının durması ardından Tunceli Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait kar temizleme araçları köy yollarını açmak için çalışmalarını arttırdı. Kar araçları adeta tüneller açarak karları temizleyerek köy yollarını ulaşıma açıyor. Ovacık İlçe merkezinde kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aşması nedeniyle evlerin büyük bölümü kar altında kaldı. Özellikle Kandolar Mahallesi'ndeki sosyal konutların önemli bölümü kara gömülmüş durumda. Kandolar Mahallesi'ndeki sosyal konutların kar içinde sadece çatı kısımları görünürken buralarda oturanlar evlerinin kapılarına açtıkları tüneller ile ulaşabiliyor.

BÖLGENİN TEK KAYAK TESİSİNE BÜYÜK İLGİ

Bu yıl yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ovacık Kayak Tesisleri de, yöre halkının en büyük eğlence merkezi haline geldi. Ovacık İlçesi Çakmaklı Köyü yakınlarında tamamlanan Kayak tesisi hizmete açılırken, hafta sonlarını ailesi ile birlikte geçiren çok sayıda Tuncelili Ovacık İlçesi'ne akın ediyor.

Tunceli Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün işlettiği kayak tesisleri, yöre halkının büyük ilgisini çekerken, yeni açılan teleferik ve yakın zamanda hizmete girecek otel ile kafeterya kısmı ile vatandaşlara büyük bir hizmet sunacak. Kayak tesislerine gelerek hafta sonu kayak keyfi yapan birçok kişi de kaymayı yeni öğrenirken bazı kişiler ise kayak aletlerinin yetersizliğinden yakındı. Çok sayıda kişi ilkel kızak ve altlarına serdikleri naylonlarla kaymaya çalıştı.

Naylonların üzerine oturan birçok kişi kayak pistinden kaydıkları sırada dengelerini yitirerek takl attı.

"GÜVEN İÇİN ÇATIŞMALI ORTAMIN SONA ERMESİ GEREKİYOR"

Hafta sonu tatilini geçirmek üzere çocuklarıyla birlikte kayak tesislerine gelen Tunceli Barosu Başkan Vekili Avukat Özgür Ulaş Kaplan, bölgedeki güvenlik durumu ve çatışmaların birçok şeyi engellediğini belirterek, şöyle dedi:

"Ovacık ilçemize çok güzel bir kayak tesisi yapılmış. Kar kalitesi çok güzel, pist harika ve ortam şu an güzel. Bu kayak tesisinder herkesin yararlanabilmesi ve iç turizimin gelişmesi için mutlaka huzur ve güvenin olması, çatışmaların son bulması gerekiyor. Bölgede güvenliğin bir an önce tesis edilmesi gerekiyor. Bunun için de çatışmalı ortamın son bulması gerekiyor. Barış bu bölgenin ve Türkiye'nin en büyük ihtiyacıdır. Bu tesislerin daha anlamlı olması için, herkesin rahatlıkla gelip yararlanması için mutlaka çatışmaların durması, barışın sağlanması gerekiyor. Biz şu an buradayız ama birçok kişi güvenlik kuşkusu taşıyarak buraya gelemiyor. Bunun için herkesin güvenlik kaygısı taşımadan buraya gelmesi için mutlaka barış diyoruz."

KAR YIĞINLARI ÇATILARI AŞTI

Yaklaşık 10 günden bu yana aşırı kar nedeniyle yolu kapalı olan ve Özel İdare Genel Sekreterliği'ne ait ekiplerce yolu açılan ilçeye bağlı Hanuşağı Köyü'nde, evlerin büyük bölümü kara kar yığınlarının altında kaldığı görüldü. Köyde kar kalınlığı 3 metreyi bulurken, köyde oturanlar kar yağışının fazla olmasından son derece memnun.

Köyün en yaşlılarından 78 yaşındaki Veli Koçoğlu, fazla kar yağmasından mutlu olduklarını belirterek, "Şu an köyde kar kalınlığı 2 metreyi aşmış. Biraz daha yağsın hayvanlara yem vermek için karları temizliyoruz. Yağan kardan memnunuz, daha fazla yağarsa daha iyi olur bizim için, yöre için berekettir" dedi.

İlçeye bağlı birçok köy yolu kar temizleme araçları ile 24 saat esasına göre çalışma yapılarak açılırken, hala kapalı olan bazı köy yollarının da açılması için çalışmalar devam ediyor.