Org.Salih Zeki Çolak Kosova’yı Ziyaret Etti

Org.Salih Zeki Çolak Kosova’yı Ziyaret Etti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve eşliğindeki heyet Kosova ziyaretinde bulundu.Kosova ziyareti çerçevesinde Orgeneral Salih Zeki Çolak ve eşliğindeki heyet, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'ni...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve eşliğindeki heyet Kosova ziyaretinde bulundu.

Kosova ziyareti çerçevesinde Orgeneral Salih Zeki Çolak ve eşliğindeki heyet, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'ni (FSK) de ziyaret etti. Askeri tören ile karşılanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyet, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı General Rrahman Rama ile bir araya geldi. Ziyaret ile ilgili Kosova Güvenlik Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, FSK Komutanı General Rrahman Rama, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Türk Hükümeti'ne, sadece eğitim alanında değil, iki dost ülke bakanlıkları arasındaki geniş işbirliği kapsamında FSK'ya sürekli olarak bağış yaparak desteklemesinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi. Görüşmede General Rrahman Rama, Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyeti, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'ndeki gelişmeler ve FSK'nın, Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşmesi sürecindeki zorluklar hakkında bilgilendirdi. General Rama, FSK ile NATO, KFOR ve stratejik ortaklarla işbirliği konusunda da konuk heyete bilgi verdi. Çolak ve beraberindeki heyet, başkent Priştine'de Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Haki Demolli ile de bir araya geldi. Bakan Haki Demolli, Türk Silahlı Kuvvetlerine Kosova Güvenlik Kuvvetleri'ne verdiği desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri arasındaki işbirliğinin daha ileriye taşınmasında kararlı olduğu ve Türkiye'nin, Kosova ve FSK'nın uluslararası örgüt ve NATO'ya üyeliğini desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı. Görüşmenin sonunda Bakan Haki Demolli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'a, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin en yüksek nişanını verdi.