Ölen Sığınmacı Sayısı 3 Kat Arttı!

Ölen Sığınmacı Sayısı 3 Kat Arttı!
Ocak ayında Avrupa’ya bot ile geçmeye çalışırken boğularak ölen sığınmacı sayısının bir yıl önceki aynı döneme göre üçe katlanarak 244 kişiye ulaştığı açıklandı.Geçen yıl Ocak ayında ise 84 sığınmacının...

Ocak ayında Avrupa’ya bot ile geçmeye çalışırken boğularak ölen sığınmacı sayısının bir yıl önceki aynı döneme göre üçe katlanarak 244 kişiye ulaştığı açıklandı.

Geçen yıl Ocak ayında ise 84 sığınmacının boğularak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Uluslararası Göç Örgütü IMO’nun yaptığı açıklamaya göre bu yılın Ocak ayında Avrupa’ya Akdeniz’i bot ile geçerek kaçan sığınmacı sayısı da günde yaklaşık 2 bin olmak üzere 60 bin kişiye ulaştı. Uluslararası Göç Örgütü sözcüsü Ryan Schroeder bu yılın Ocak ayındaki ölümlerdeki artışta Avrupa’ya kaçmaya çalışan sığınmacı sayısındaki artışın da etken olduğunu söyledi.

IMO sözcüsü Ryan Schroeder ölen sığınmacı sayısındaki artışın insan kaçakçılarının daha organize olmasına da bağlı olduğunu belirterek ‘‘Kaçakçılar bugün daha iyi örgütlüler ve önceye göre daha fazla sığınmacı taşıyabiliyorlar. Ancak kaçakçıların daha organize olması bot yolculuklarının daha güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Botlara daha fazla sığınmacı alabiliyorlar ve botlar hala kış şartlarına dayanabilecek güvenlikte değiller’’ dedi. IMO’nun istatistiklerine göre Akdeniz’deki sığınmacı ölümlerinin yüzde 77’si insan kaçakçılarının düzenlediği yolculuklar sırasında meydana geldi.