Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile açılacak

Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile açılacak
MEB Bakanı Selçuk: 31 Ağustos'tan 21 Eylül'e kadar uzaktan eğitim olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı:

Selçuk'un açıklaması şöyle:

Okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için dezenfektan ve maske yeterliliği gibi tüm detayları çalıştık. Sağlık Bakanlığımız ve ve Bilim Kurulu ile yaptığımız istişareler yaptık. 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim ile başlıyoruz. Aşamalı ve seyretmeli sınıflarda da yüz yüze eğitim gerçekleştireceğiz. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler de uzaktan eğitim ile  eğitim almaya devam edecekler.

HES kodları ile takip kodları olacak. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz için rehber niteliğinde kılavuzlar hazırladık. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak. Hijyen standartları konusunda kılavuzlar hazırladık. 2 bin denetmenimiz bu standartları denetliyor.

Öğretmenlerle ilgili de çocuklar için de çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.
2020 - 2021 öğretim yılına başlıyoruz.
Öğrenci ve veliler için bir takim rehberler ve kılavuzlar hazırladık.
Teneffüslerde de bu kılavuz uygulanacak.
Okullarımıza mali destek için gerekli planlama yaptık.
Öncelikli okullarımızdan başlamak üzere destekler başlayacak.
Biz bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada olacağız. 
21 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitimin başlaması konusunda Bilim Kurulu'nun önerisi oldu. Ayrıntıları paylaşacağız. Sınava giren öğrencilerimiz için müfredat içeriği gibi planlamalar yapılıyor.