O Tarihte Nikah Yoğunluğu!

O Tarihte Nikah Yoğunluğu!
İstanbul’un en çok nikah kıyılan ilçesi olan Bağcılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de farklı bir gün yaşayacak. Evlenmek için başvuruda bulunan 50 çiftin nikahı 10’ar dakika arayla kıyılacak.Ülke nüfusunun yüzde...

İstanbul’un en çok nikah kıyılan ilçesi olan Bağcılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de farklı bir gün yaşayacak. Evlenmek için başvuruda bulunan 50 çiftin nikahı 10’ar dakika arayla kıyılacak.

Ülke nüfusunun yüzde 1’inin yaşadığı Bağcılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yine çok farklı ve anlamlı bir gün yaşayacak.

Ülkemizde son yıllarda değişik sebeplerle boşanmalar artarken Bağcılar, İstanbul’un en çok nikah kıyılan ilçesi olarak da öne çıkıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenmek isteyen 50 çift, Bağcılar Belediyesi Evlendirme Şefliği’ne başvuruda bulundu. Bu özel günde Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı ile Güneşli Evlendirme Dairesi’ndeki yoğunluk sebebiyle çiftlerin nikahı 10’ar dakika arayla kıyılacak.

“EVLİLİK KURUMU KUTSALDIR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da aile kurumunun yaşaması için çok önemli projeleri hizmete sunduklarını belirtti. Geleceği emanet edecekleri sağlıklı ve özgüvene sahip nesillerin güçlü aile ortamında yetiştiğine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Ülkemizde değişik sebeplerle boşanmalar artıyor. Böyle bir dönemde İstanbul’da en çok nikah Bağcılar’da kıyılıyor. 2015 yılında 6100 çiftimiz dünya evine girdi. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Yine, maddi durumu iyi olmayan çiftlerimizin nikahını da kıyıyoruz. Hayırseverlerin de desteğiyle onların beyaz eşya dahil tüm çeyizlerini tedarik ediyoruz.” Evlilik kurumunun kutsal olduğunun altını çizen Başkan Çağırıcı, 14 Şubat’ta da yine özel bir gün yaşayacaklarını kaydetti.

Çağırıcı, “50 çiftimiz, nikahlarının 14 Şubat 2016 tarihinde kıyılması için başvuruda bulundu. Onları bu mutlu günlerinde Bağcılarlı hemşehrilerim de yalnız bırakmayacak. Çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.