"O Binada PKK'nın İki Üst Düzey İsmi Var" İddiası!

"O Binada PKK'nın İki Üst Düzey İsmi Var" İddiası!
Cizre'de yaralıların olduğu iddia edilen ve terör örgütü PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yoğun şekilde ateş açarak korumaya çalıştığı binayla ilgili yeni bilgiler ortaya atıldı. CNN Türk'ün haberine göre binada...

Cizre'de yaralıların olduğu iddia edilen ve terör örgütü PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yoğun şekilde ateş açarak korumaya çalıştığı binayla ilgili yeni bilgiler ortaya atıldı. CNN Türk'ün haberine göre binada biri kadın iki üst düzey PKK'lı yönetici var. Terör örgütü bu 'üst düzey' iki teröristi binadan sağ çıkartıp Avrupa'ya gönderilmesi talimatını verdi.

Cizre'de PKK'lı teröristlerin yoğun şekilde ataş açtığı ve içinde yaralıların bulunduğu öne sürülen binayla ilgli güvenlik kaynaklarına yeni alaşan bilgiler ortaya çıktı. CNN TÜRK'ün haberine göre terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinin telefon ve telsiz görüşmelerini çözen güvenlik güçleri binada örgütün dağ kadrosu liderlerinden biri kadın, iki kişinin saklandığı istihbaratını aldı.

Buna göre terör örgütü, binada bulunan diğer kişilerin canları tehlikeye de atılsa, bu iki teröristi binadan çıkararak Avrupa'ya kaçırmayı hedefliyor.

Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı iddia edilen binayla ilgili, güvenlik güçlerinin ulaştığı son bilgiler dikkat çekici. PKK'nın Avrupa'dan Kandil'e, Kandil'den Cizre 'ye ulaşan telefon ve telsiz görüşmeleri tespit edildi. Bölgedeki emniyet ve güvenlik kaynaklarına göre, Kandil ve Avrupa arasında telefon görüşmesi yapıldı. Sabri Ok'un Cizre'ye ve o binaya yönelik talimatları çözümlendi.

Bu görüşmelere göre binada örgütün dağ kadrosundan lider seviyesinde iki önemli ismin bulunduğu ortaya çıktı. Kod adları Mamo ve Rozan olan biri kadın, iki terörist.

"AVRUPA'YA GÖNDERİN" TALİMATI

Güvenlik güçlerinin hazırladığı rapora göre, telefon görüşmesinde Sabri Ok bu iki teröristin binadan mutlaka sağ olarak çıkarılması ve Avrupa'ya gönderilmesi talimatını verdi; "Bunun için ne gerekiyorsa yapılsın" dediği de kayıtlara geçti. Bu gelişme üzerine güvenlik güçleri, söz konusu bina etrafında çemberi daralttı.

BÖLGEDE 60 SİLAHLI TERÖRİST VAR

Edinilen bilgiye göre binada 30, çevredeki 7 binada da 30 olmak üzere bölgede 60 silahlı terörist var. Bölgedeki güvenlik kaynakları söz konusu binanın uzun süredir gizli revir olarak terörist tedavisinde kullanıldığını da belirtiyor.

Bunun yanı sıra, binanın uzun süredir mühimmat ve bomba yığınağı yapılan bir depo olarak kullanıldığı bilgisi de var.

Binaya 150 metre mesafede 15 ambulans tutuluyor. Güvenlik güçleri, "size zarar verilmeyecek ambulanslara binin" çağrılarına binadan ateşle karşılık verildiğini belirtiyor.