Nazlıaka YDK'ya Sevk Edildi, O İsim Konuştu

Nazlıaka YDK'ya Sevk Edildi, O İsim Konuştu
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevk edildi.CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis’te Atatürk fotoğrafının indirilmesi olayıyla ilgili, CHP Parti Meclisi (PM) tarafından “kesin ihraç”...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevk edildi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis’te Atatürk fotoğrafının indirilmesi olayıyla ilgili, CHP Parti Meclisi (PM) tarafından “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde olağanüstü toplandı. Toplantıda, CHP’li bir milletvekilinin Meclis’teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği iddiasını ortaya attığı gerekçesiyle, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın “tedbirli olarak partiden kesin ihracı” istemiyle YDK’ya sevki görüşüldü. PM’de kapalı yapılan oylamada, Nazlıaka, 54 oyla YDK’ya sevk edildi. 4 PM üyesi ise ret oyu verdi.

-CHP’DEN AÇIKLAMADA: “ASILSIZ VE GERÇEĞE AYKIRI İDDİALAR ORTAYA ATARAK”-

CHP’den yapılan yazılı açıklamada da, “CHP’li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka’nın, parti tüzüğünün 68/A ve F ile 70/A-a-b hükümleri uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istemeyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verilmiştir” denildi.

Parti tüzüğünün söz konusu hükümleri, “Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak”, “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” suçlarını içeriyor.

CHP YDK’nın ise en geç 4 ay içinde Nazlıaka hakkında kararını vermesi gerekiyor. YDK, kararını verene kadar Nazlıaka hiçbir parti faaliyetine katılamayacak.

-ANKARA MİLLETVEKİLİ NECATİ YILMAZ KONUŞTU-

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Nazlıaka’nın fotoğrafı indiren isim olarak Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ı işaret ettiği iddia edildi. Nazlıaka’nın, bu ismi PM toplatısında dile getirmese de, daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği belirtildi.

PM toplantısında ise, Yılmaz iddialara açıklık getirmek üzere, “benim adım karıştı, söz almak istiyorum” diyerek, konuşmak istedi. Bunun üzerine Nazlıaka’nın, Yılmaz’ın “siz de kalın” demesine karşın toplantıyı “ağlayarak” terk ettiği ifade edildi. Nazlıaka’nın toplantıdan ayrılmasının ardından Yılmaz kürsüye çıkarak, elindeki fotoğraf ve Meclis kayıtlarıyla söz konusu iddianın gerçeğini yansıtmadığını anlattı. Yılmaz, Meclis’ten fotoğrafın sökülmediğine dair aldığı teknik raporu da PM üyelerine gösterdi.

ANKA