NATO'dan Doğu Akdeniz'de Tatbikat

NATO'dan Doğu Akdeniz'de Tatbikat
NATO üyesi ülkeler arasındaki ittifak dayanışmasının sergilenmesi, NATO Deniz Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı çalışabilirliğin, koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması maksadıyla; NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2...

NATO üyesi ülkeler arasındaki ittifak dayanışmasının sergilenmesi, NATO Deniz Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı çalışabilirliğin, koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması maksadıyla; NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin katılımıyla 01 - 04 Şubat 2016 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı icra edildi.

Deniz Tatbikatı’na; Türk Deniz Kuvvetlerinden TCG Gökçeada fırkateyni, TCG Bodrum korveti, TCG Mızrak ve TCG Zıpkın hücumbotları, TCG Atılay denizaltısı, bir Deniz Karakol Uçağı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli Alman Deniz Kuvvetlerinden FGS Bonn komuta-kontrol gemisi, Kanada Deniz Kuvvetlerinden HMCS Frederıcton ve TCG Barbaros firkateynleri iştirak etti.

Deniz Tatbikatı kapsamında; Gemicilik Eğitimleri, Hava Savunma ve Denizaltı Savunma Harbi Eğitimleri, Arama Kurtarma Eğitimi ve Fiili Silah Atışları icra edildi. Tatbikat öncesinde, Alman Deniz Kuvvetlerinden Tuğamiral Jörg Kleın komutasındaki SNMG-2 gemileri 29 Ocak - 01 Şubat 2016 tarihleri arasında Aksaz Deniz Üssü'nü ziyaret etti.