Muhtarlara Nostaljik Radyo

Muhtarlara Nostaljik Radyo
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, Ankara’daki bin 428 muhtara radyo hediye etmesi tartışmalara neden oldu.Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan, Ankara’daki bin 428 muhtara radyo hediye...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, Ankara’daki bin 428 muhtara radyo hediye etmesi tartışmalara neden oldu.

Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan, Ankara’daki bin 428 muhtara radyo hediye etti. Kartviziti eşliğinde gönderdiği radyonun üzerine ismini yazdıran Akdoğan’ın, bu radyoların finansmanını nasıl sağladığı ise merak konusu oldu.

Piyasada en ucuzu 30 liradan satılan “Nostaljik” radyoların toplam değeri kargo masrafı ile birlikte 50 bin lirayı buluyor. Çin malı olduğu öğrenilen radyoları kargo şirketine Akdoğan adına “Aslan Yapı” adlı iktidara yakın bir inşaat firmasının teslim etmesi de dikkat çekti.

“PARAYI BAKAN BEY VERDİ”

Yalçın Akdoğan’ın seçim işlerinden sorumlu yardımcısı Fırat Kılıç, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine, “Sadece Ankaralı muhtarlara yolladık. Parasını da sayın Bakan bizzat verdi” dedi.

Ankara merkezli olan Aslan Yapı şirketi yetkilileri, de “O radyoları sayın Akdoğan’ın talebiyle biz dağıttık. Toplu gönderi yaptık. Parasını Akdoğan verdi” açıklamasını yaptı.

ŞÜPHELENEN DE OLDU

Ankara’daki muhtarlara “seçim radyosu” gönderen Akdoğan, radyoların üzerine “Sevgilerimle-Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı” yazısını da yazdırdı.

Bu arada bazı muhtarların hediyeden kuşkulanıp “İçinde dinleme cihazı mı var?” diyerek radyoyu elektronikçilere incelettiği, bazı muhtarların da “Seçim rüşvetine karnımız tok” diyerek radyoyu iade ettiği iddia edildi.