Muharrem İnce: Beygirlerin De Anası Ağlıyor

Muharrem İnce: Beygirlerin De Anası Ağlıyor
 Muharrem İnce, AKP'nin at yarışlarının süresini 1,5 yıl daha uzattığını açıklayıp, "beygirlerin de anası ağlıyor" dedi.Muharrem İnce, AKP’nin at yarışlarının süresini 1,5 yıl daha uzattığını açıklayıp,...

 Muharrem İnce, AKP'nin at yarışlarının süresini 1,5 yıl daha uzattığını açıklayıp, "beygirlerin de anası ağlıyor" dedi.

Muharrem İnce, AKP’nin at yarışlarının süresini 1,5 yıl daha uzattığını açıklayıp, “beygirlerin de anası ağlıyor” dedi.

Muharrem İnce, AKP’den önce Türkiye’de sadece Milli Piyango ve Spor-Toto oyununun bulunduğunu AKP ile birlikte yeni kumar oyunlarının da eklendiğini açıkladı. İnce AKP’nin at yarışlarının süresini de 1,5 yıl daha uzattığını açıklayıp, “bu iktidar döneminde sadece insanların değil, beygirlerin de anası ağlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu birer yıl ara ile ”Devletin at yarışları da dahil şans oyunlarından çekileceğini” açıkladılar. Ancak Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayladığı bir kararname ile, devlet eliyle oynanan at yarışlarının süresinin, 1,5 yıl daha ve 31 Aralık 2016′ya kadar uzatılması kararlaştırıldı.

”BEYGİRLERİN ANASI AĞLIYOR”

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada AKP’den önce Türkiye’de sadece Milli Piyango ve Spor-Toto oyununun bulunduğunu belirterek, ”AKP iktidara geldi, Şans Topu, İddiaa, Spor Loto, o kadar çok kumar var ki. Kumar dört katına çıktı. Eskiden beygirler haftada iki gün koşuyordu, şimdi yedi gün koşuyor, gündüz yetmiyor, gece de koşuyor. Saraya, beyaz çaya, altın varaklı kadehlere, gemiciklere para lazım. Bu iktidar döneminde sadece insanların değil, beygirlerin de anası ağlıyor” dedi.

”KALDIRACAĞIZ” DEDİLER AMA

Erdoğan, Başbakan olduğu 6 Kasım 2013 tarihinde, AKP’nin Kızılcahamam kampında ”Devlet eliyle bahis oynanması dönemi bitiyor” demişti. Erdoğan’ın talimatı sonrası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tarım Bakanlığı’na bağlı olarak Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen at yarışlarının özelleştirileceğini açıklamışlardı.

Başbakan Davutoğlu da 26 Eylül 2014′de Maliye Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı ile Orta Vadeli Program ve 2015 Bütçesi sunum toplantısına katılmış ve toplantı sonrası yaptığı açıklamada ”Devlet, şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir. Çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar ileriki aşamalara götürülecek” demişti.