Motosikletliler Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüzü Protesto Etti

Motosikletliler Bağdat Caddesi'ndeki Tecavüzü Protesto Etti
Bir grup motosiklet sürücüsü, Bağdat Caddesi'nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisinin maruz kaldığı tecavüzü protesto ederek dev Türk bayrağı açtı. Türkiye'nin ilk kadın aikido ustası Ayşe Sevgi Aksoy ise kadınların...

Bir grup motosiklet sürücüsü, Bağdat Caddesi'nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisinin maruz kaldığı tecavüzü protesto ederek dev Türk bayrağı açtı. Türkiye'nin ilk kadın aikido ustası Ayşe Sevgi Aksoy ise kadınların kendilerini nasıl koruması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Caddebostan'da bir araya gelen motosiklet sürücüsü bir grup, tecavüzü protesto etti. Buradan hareket eden grup sahil boyunca kortej şeklinde, 19 yaşındaki üniversite öğrencisinin tecavüze maruz kaldığı Bağdat Caddesi'ne geldi. Grup burada dev Türk bayrağı açtı. Cadde üzerinde ise Türkiye'nin ilk kadın aikido ustası Ayşe Sevgi Aksoy, kadınların kendilerini nasıl korumaları gerektiğini gösterdi. Yapılan gösteride senaryo gereği elinde temsili bıçak bulunan şüpheli bir şahıs, Ayşe Sevgi Aksoy tarafından defalarca etkisiz hale getirildi. Birkaç saldırı şekline karşı savunma hareketleri gösteren aikido hocası, vatandaşlardan alkış topladı.

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, yaşanan tecavüz olaylarına tepki göstererek, “Bostancı'da yaşanan tecavüz olayı nedeniyle buradayız. Kadınların kendilerini nasıl savunacağına dair aikido hocası Ayşe Sevgi Aksoy gösteri yapacak. Asıl toplanma amacımız bu olaydan sonra insanların daha talihsiz açıklamalar yapması. 'Kadının o saatte ne işi vardı, nereden geliyordu' sorularıydı. Bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Burası özgür bir ülke. Bu o saatler arasında tecavüz olayını serbest kılmaz. Bu açıklamayı yapanları da kınıyoruz” dedi

Türkiye'nin ilk kadın aikido ustası Ayşe Sevgi Aksoy ise, “Herkesin savunma sanatını öğrenmesi lazım. Bir proje başlatıyorum 20 günde 15 teknikle kendimizi nasıl savunabiliriz, sadece tokat ve bıçağa göre” diye konuştu.