Melih Gökçek sessizliğini koruyor

Melih Gökçek sessizliğini koruyor
CHP'nin "namert ilan edeceğiz" açıklamasına rağmen Melih Gökçek, Bülent Arınç konusundaki sessizliğini koruyor.”Parsel Parsel” tartışması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a dava açacağını söyleyen Ankara...

CHP'nin "namert ilan edeceğiz" açıklamasına rağmen Melih Gökçek, Bülent Arınç konusundaki sessizliğini koruyor.

”Parsel Parsel” tartışması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a dava açacağını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aradan geçen 5 haftaya rağmen konuyu yargıya taşımadı.  

Melih Gökçek-Bülent Arınç kavgası son zamanlarda AKP içindeki en derin çatlak olarak ortaya çıktı. Karşılıklı hakarete varan açıklamalar üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuyu yargıya taşıyacağını belirterek Arınç için, “Ben sana hakaret etmeyeceğim. Seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin” dedi. Melih Gökçek bu açıklamayı 24 Mart tarihinde yaptı. Aradan 35 gün geçmesine rağmen konu yargıya taşınmadı.

 

“NAMERT İLAN EDECEĞİM”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Melih Gökçek’in dava ‘açmamasını’ eleştirdi. Gök “Bülent Arınç hakkında şuana kadar ulaşan hiçbir dava bilgisi yoktur. O nedenle biz Melih Gökçek’i kendi sözcükleriyle Bülent Arınç hakkında dava açmamasını bunu gerekçe göstererek ve kendi sözcükleriyle ifade edildiği gibi kendisini namert olarak ilan ediyoruz.” diye konuştu.

AKP kulislerinde, Gökçek’in dava açmak için seçimlerin bitmesini beklediği konuşuluyor. Özellikle Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde söz veren Gökçek, Arınç’la ilgili bir polemikle gündeme gelmemek için söz verdi. Başka bir iddiaya göre de Arınç’ın mahkemede yapacağı açıklama ve yeni parsel iddiaları nedeniyle Gökçek’in dava açmaktan vazgeçebileceği belirtiliyor.