Mehmet Soysal'dan Hasan Cemal'e yanıt

Mehmet Soysal'dan Hasan Cemal'e yanıt
Gazeteci Hasan Cemal, Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’a sert sözlerle yüklenmişti. Mehmet Soysal da Hasan Cemal’in eski gazetesi Milliyet’teki köşesinden bugünkü “Kara Yüzlüler” başlıklı yazısıyla yanıt verdi.

Hasan Cemal, T24 sitesindeki “Siz önce gazeteciliği, gazete yapmayı öğrenin, sonra medya üzerine ahkâm kesin!” başlıklı yazısında “'Saray medyası'nın tepelerine paraşütle gelmiş kimileri” diyerek Mehmet Soysal’ı sert sözlerle eleştirmişti.

Mehmet Soysal da, Hasan Cemal’in eski gazetesi Milliyet’teki köşesinden, bugünkü “Kara yüzlüler” başlıklı yazısıyla yanıt verdi.

“Biz medyaya dair gerçekleri yazdıkça bazı dinozorların rahatsız olacağını da biliyorduk...” diyen Soysal, Hasan Cemal’e şöyle dedi:

“Özellikle, istihbaratçı, operasyonel ve arkası da önü de karanlıkta kalan fırsatçı tiplerin daha çok rahatsız olacağını da...

Her ne tarafa dönerse dönsün orayı kıble ilan eden Hasan Cemal gibilerin fildişi kulelerinden şahsımızı hedef alacaklarını da...”

“SİZ YAPINCA DEĞİŞİM, YENİLİK SAYILACAK, BİZ YAPINCA KIYIM!”

Mehmet Soysal “Bazı gazeteci ve yazarlarla yollarımızı ayırmamızı kendisine dert edinmiş” diyerek Hasan Cemal’in de bir dönem aynı uygulamaları yaptığını belirterek şunları yazdı:

“Siz yapınca değişim, yenilik sayılacak, biz yapınca kıyım!..

Büyük resimdeki detaylara kör gibi bakan Hasan Cemal’e şimdi soruyoruz...

Pensilvanya’da, Kandil Dağı’nda, Rusya’da, Almanya’da, Fransa ve İngiltere’deki kara taşların altından sizler çıktınız, biz değil...

Ve akrep ruhlu arkadaşlarınız çıktı...

Biz hiçbir yerden çıkmadık...

Bizim gibi düşünen ve yazanlar da çıkmadı...

Başka bir ülkenin vatandaşı değiliz...

Hiçbir ülkenin başkan yardımcısı çocuğumuzu lüks otellerde kabul edip “Babanız bir kahraman” demedi...

Bizim on parmağımızın izini alıp da bir vize verenler gazeteci dostlarınıza vatandaşlık verdi ve büyütüp besliyorlar...

Biz hiç sığınmacı ve hain olmadık.

Kim ne biliyorsa yazsın, söylesin ve belgesiyle birlikte adalete teslim etsin...

Ama sizlerin ihanetlerini belgelemek için Google’a bakmak yeterli...

Ergenekon, Balyoz operasyonlarıyla birilerini itibarsızlaştırma ve dalavere sürecine hiç katılmadık.

Aksine, asıl darbecilerin bu operasyonu gerçekleştirenler olduğunu ve bir gün darbeyi de bunların yapacağını yazdık ve söyledik...”

“HASAN ABİ’ DENİLDİĞİ ZAMAN GAZETECİLİK YAPTIĞINI ZANNEDEN…”

“Bu ülkenin hiçbir devlet adamına yalan söylemedik, operasyon çekmedik... Bizim hayalimize gelmeyen fırıldaklıklar sizin aklınızda hesaplı kitaplı bir oyundu” diyen Soysal yazısını şöyle sonlandırdı:

“Pensilvanya’daki FETÖ’nün yanına kadar giderek resim çektiren, diz çöken ve istikbal arayan gazeteci ve yazarlardan da olmadık...

Bizim, milletin yüzüne bakamayacak hale gelecek ve utanılacak bir ihanetimiz yok...

Hayatımız boyunca, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sadık olduk...

Kimseye karşı işlediğimiz bir ayıbımız da yok...

Ve mesleğimize de...

Merhum Özal’ın yanından çıkmadığınız, uçaklardan inmediğiniz, saray gazeteciliği yaptığınız günler sizlerden miras kaldı sektöre, bizden değil...

Ve biz o günlerinizi de hiç unutmadık.

Özal ölünce yerine geçen her liderin iskelesine yanaştığınız günleri de iyi biliriz...

‘Hasan Abi’ denildiği zaman gazetecilik yaptığını zanneden, uçaktan atıldığında ise soluğu Kandil Dağı’ndaki terör örgütü PKK’lıların yanında alan sizlerin bize gazetecilik dersi vermeye hiç hakkı yok...

Ve gazeteci şebekelerinizle bize sansür dersi vermeye de...

Ömrü boyunca teröristlerin şehit ettiği Mehmetçik’e, polise, hâkime, savcıya, öğretmene, avukata, doktora, vatandaşa, korucuya ‘şehit’ diyemeyen, yazamayan Hasan Cemal; farkında mısınız, siz milyonların sesini sansürlemişiniz...”

Etiketler :