Meclis, Sancar’ın acısında birleşti: Erdoğan ve Bahçeli hariç

Meclis, Sancar’ın acısında birleşti: Erdoğan ve Bahçeli hariç
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar annesinin ölümü dolayısıyla kendisine baş sağlığı dileyen çok sayıda partinin genel başkanı ve siyasi isimlere teşekkür etti. Sancar teşekkür mesajında, kendisine taziyede bulunmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'yi hariç tuttu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar geçtiğimiz perşembe günü annesini kaybetti. Sancar'a muhalefet partileri genel başkanları ve çok sayıda siyasi isim taziyede bulundu.

Sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayımlayan Sancar, mesajında kendisine taziyede bulunmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yer vermedi.

"Bu ezeli ve ebedi gerçeğin hakikatiyle, çok sevgili annem Münire Sancar'ın vefatı sonrasında acımızı paylaşmak üzere cenaze törenine bizzat katılarak bizleri yalnız bırakmayan, taziye için ziyarette bulunan, yurdun dört bir yanından ve yurt dışından arayan, mesajlarını ileten tüm dostlara; Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a ve önceki dönemin meclis başkanlarına; önceki ve bu dönemin bakanlarına; bütün muhalefet partilerinin genel başkanlarına ve temsilcilerine; cumhur ittifakının parti ve grup başkanvekillerine ve temsilcilerine; geçmiş ve bu dönemin milletvekillerine, belediye başkanlarına ve yerel yöneticilere; sanat, edebiyat, bilim ve basın camiasının mensuplarına; partimizin emekçilerine, yoldaşlarımıza ve her kesimden halkımıza ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." diyen Sancar şöyle devam etti:

"Acıyı paylaşabilmek, insanlığın en önemli meziyetlerinden ve toplum olmanın temel değerlerindendir. Bu dayanışma, hep birlikte barış içinde, eşit ve özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke yaratmaya ilişkin umutlarımızı tazeledi. Bu duyguları yaşatan herkese şahsım ve ailem adına bir kez daha teşekkür eder, sevgi, saygı ve selamlarımı iletirim."