MEB öğretmenleri Ensar Vakfı’nın binasına çağırdı

MEB öğretmenleri Ensar Vakfı’nın binasına çağırdı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü zümre başkanları toplantısı için öğretmenleri Ensar Vakfı'na çağırdı. Eğitim İş Başkanı Özbay duruma tepki gösterdi.

İstanbul'da din kültürü ve ahlak bilgisi ve İmam Hatip Lisesi meslek dersleri ilçe zümre başkanları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün Ensar Vakfı'nda yapılacak toplantıya çağrıldı.

BirGün'ün haberine göre, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de "İlçe Zümre Başkanlığı Toplantısı" konulu resmi yazıyı okullara gönderdi ve ilçe zümre başkanlarının toplantıya katılımlarını istedi.

Söz konusu yazıda toplantının amacı "öğretmenler arasındaki koordineyi sağlamak, bu derslerin daha verimli işlenmesi, yaşanan sıkıntıları tespit edip çözümler üretmek" olarak açıklandı.

Toplantının 3 Aralık Cumartesi bugün Fatih'te yer alan Ensar Vakfı Genel Merkezi'nde yapılacağı bildirildi.

İstismarla hatırlanan vakıflarla iş birliği

Konuyu değerlendiren Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay şunları söyledi:

“MEB’in kamusal sorumluluğu, her yurttaşın eğitimden eşit şekilde yararlanmasını sağlamak, eğitim ortamındaki sorunlara çözüm üretmek, çocuklarımızı zararlı her türlü kişi ve oluşumlardan korumaktır.

Bugün geldiğimiz aşama ise maalesef ki çocuklarımıza istismarla hatırladığımız sözde vakıflarla, MEB’in ısrarcı iş birlikleri, tarikat ve cemaatlerin yasal kılıfı haline gelen gerici vakıflarla bitmeyen protokoller ve sözleşmeler.

Eğitim ortamlarında çözülmeyen sorunları görmezden gelen MEB yetkilileri, bu tür gerici vakıf ve derneklerle iş birliği yapmakta oldukça başarılı!” diyen Özbay şöyle devam etti: “Birçok yargı kararlarına rağmen çeşitli dini vakıf ve dernekler üzerinden kendi sorumluluğunu geri plana itmesi ve bu yapılarla sürekli hale getirdiği iş birlikleri kabul edilemez. Bu tür işbirliği ve toplantılarla gerici vakıf ve cemaatler üzerinden eğitimde vesayet oluşturmanın hedeflendiği açıktır ve eğitimin temel bir hak olduğu ve devredilemez bir kamusal sorumluluk olduğu unutulmamalıdır! MEB’in görevi çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkını sağlamaktır; cemaat ve tarikatların reklamını yapmak çocuklarımızı onların kucağına itmek, halkın gözünde meşrulaşmasını sağlamak değildir! Bütçesini ve imkanlarını bu tür gerici vakıflara ve derneklere ve içi bomboş projelere peşkeş çekmek zemin oluşturmak değildir!

Eğitim alanının tamamı tarikat ve cemaatler için dikensiz bir gül bahçesi haline getirilmek istendiğini aktaran Özbay şunları aktardı: “Bugüne kadar, MEB ile dini vakıf ve dernekler arasında imzalanan protokoller aracılığıyla çok sayıda okul, dini vakıf ve derneklerin adeta temel faaliyet alanları haline getirilmiştir.

MEB yetkilileri konumlarının getirdiği sorumlulukları hatırlamalı; Cumhuriyetin her bir yurttaşına laik, bilimsel, çağdaş, kamusal, parasız, eşit ve nitelikli eğitimi ulaştırma sorumluluğuyla hareket etmelidir!”