Mayın alarmı devam ediyor: İstanbul Boğazı'nda balık tutmak yasaklandı

Mayın alarmı devam ediyor: İstanbul Boğazı'nda balık tutmak yasaklandı
İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde mayın bulundu. Mayın, SAS Timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Mayının bulunmasının ardından Bulgaristan sınırı ile Kandıra Kefken arasında, gün batımından gün doğumuna kadar ticari ve amatör balık tutmak yasaklandı.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde bir mayının tespit edilmesi sonrasında Karadeniz kıyılarında balık tutmak yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Görülen lüzum üzerine balıkçılarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için Bulgaristan sınırı ile Kocaeli ili Kefken bölgesi arasındaki denizel alanda, gün batımından gün doğumuna kadar her türlü ticari ve amatör su ürünleri avcılığı, bu günden itibaren ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

ttt.png

Ne olmuştu?

İstanbul Boğazı'nda bu sabah 10:00 itibariyle mayın alarmı yaşanıyor. Mayın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından incelemeye alındı ve İstanbul Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı. Milli Savunma Bakanlığı "İstanbul Boğazı açıklarında bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmıştır" açıklamasında bulundu.

Daha sonra ise, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.